REVOLTATOR: 8 ani trebuie sa muncesti ca sa castigi salariul pe o luna al directorului companiei!

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
28 Octombrie 2014
28 Octombrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
salariidrepturi salarialevenituri din salariimajorari salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atat trebuie sa munceasca un roman, in medie, ca sa castige salariul lunar al directorului companiei, informeaza BusinessMagazin.ro.

In mod concret, discrepantele cele mai mari dintre salariile angajatilor si cele ale sefilor companiilor se regasesc in Europa. In top se afla, ati ghicit, Romania.

Sursa amintita ofera si un exemplu concret, cel referitor la fostul presedinte al ING Bank Romania. Misu Negritoriu, odata cu numirea sa in fruntea Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a publicat in declaratia de avere venitul castigat in fruntea celei de-a saptea banci dupa valoarea activelor de pe piata locala.

Misu Negritoiu a incasat anul trecut 2,3 milioane de lei, 514.000 de euro, echivalentul lunar a 43.000 de euro, la ING Bank, unde era presedinte.

In tot acest timp, salariul mediu al unui angajat din banca este de cca 900 de euro, conform datelor ING. Cu alte cuvinte, daca avea rabdare suficienta, in 4 ani de zile putea sa adune cat de un salariu lunar al sefului companiei sale.

Conform datelor consultate de Business Magazin, cele mai mari discrepante din Europa intre salariile executivilor si cele ale angajatilor obisnuiti cu nivel salarial mediu si mic sunt in Romania.

Asa cum reiese dintr-o analiza a Federatiei Angajatorilor din Europa si a Eurostat, un angajat cu salariu mediu din Romania trebuie sa munceasca 12 zile pentru a lua salariul sefului comoaniei dintr-o ora lucratoare. Angajatul cu cel mai mic salariu din firma are nevoie de 29 de zile ca sa poata castiga salariul sefului companiei dintr-o ora de munca.

Cu alte cuvinte, conform sursei, intre angajat si sef exista un raport de cca 1 la 100. Angajatul munceste 8 ani ca sa castige salariul directorului general dintr-o luna calendaristica.

La rand, dupa Romania, in topul discrepantelor se afla Ucraina, Rusia si Spania.

Dragos Damia, CEO Terapia-Ranbaxy noteaza pentru BusinessMagazin.ro:

„Tarile unde se inregistreaza diferentele cele mai mari mari au un nivel extrem de coborat al salariului mediu pe economie si sunt in general tari in curs de dezvoltare. Aceleasi tari sunt stiute ca fiind tari cu nivel sporit al fiscalitatii muncii, al rotatiei angajatilor si al muncii la negru, cu cote iesite din comun ale evaziunii fiscale si, in contrast, cu niveluri reduse ale productivitatii“

Conform lui Peter Drucker, orice nivel care trece de 1 la 25 submineaza munca de echipa, promoveaza ideea "castigatorul ia tot" si otraveste sanatatea echipei pe termen lung.

Cat despre compensatiile pe care executivii pe primesc pentru restructurarile realize, Drucker spune ca sunt "de neiertat din punct de vedere moral".

Sursa: BusinessMagazin.ro



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]