Orice am face, oricare ar fi compania in care activam, ramane esential sa ne cizelam abilitatile si competentele in vederea asigurarii progresului profesional atat de necesar.
- Cursuri noi
- Specializari
- Acreditari din partea institutiilor de autoritate
- Participarea la conferinte sau
- Carti de specialitate care ne intregesc universul cunoasterii...
Iata de unde incepe progresul profesional al oricarui carierist.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
In mod cert, foarte putini angajati isi vor asuma responsabilitatea pentru progresul lor profesional. Unii vor da vina pe sefi, care nu ii simpatizeaza si care le aloca doar proiecte slabe si neinteresante. Altii vor da vina pe parinti, care i-au indreptat catre un domeniu pentru care simuleaza pasiune si entuziasm, insa fara succes real. La final, castigatori vor fi cei care nu vor da vina pe nimeni si care isi vor asuma responsabilitatea pentru modul in care se desfasoara/ se deruleaza eforturile de progres profesional din viata lor.
Cateva reguli de aur pentru a-ti asigura progresul profesional:
Progresul profesional se construieste in timp, treptat, pas cu pas. Nu se realizeaza simplu, nici peste noapte si nici pocnind din degete. La mijloc vor fi eforturi sustinute, esecuri si greseli, demisii si fuziuni, colaborari care se vor dovedi mai mult sau mai putin fructuoase.
Progresul profesional reprezinta o investitie pe termen lung. Se prea poate sa fii nevoit sa lucrezi ani de zile pana cand vei culege rezultatele pe care ti le doresti.
Pentru progres profesional este nevoie, inainte de toate, sa fii pe postul potrivit, sa lucrezi in domeniul care te pasioneaza si in care ai de gand sa faci cariera in cel mai adevarat sens al cuvantului.
Progresul profesional reprezinta rezultatul muncii tale, inainte de orice! Dar reprezinta si rezultatul sprijinului superiorilor tai, ajutorului colegilor, sfaturilor mentorilor si coach-ilor cu care colaborezi. Alege-ti un mentor bun, un coach de incredere si stai langa superiorii care vad potentialul tau si sunt gata sa te ajute sa ti-l dezvolti.
Peste doi ani, cu totii vom fi undeva. Conteaza enorm unde…
Cu siguranta ca vom reusi sa ajungem la succes profesional in masura in care nu vom inceta sa ne adresam cateva intrebari-cheie:
1. Ce obiective profesionale ai? Cum arata planul care te va duce de la punctul A la punctul B?
2. Cum arata succesul profesional pentru tine si cine te ajuta sa il castigi?
3. Cunostintele acumulate pana acum te duc in directia unei cariere de vis sau sunt goale de continut si semnificatie?
4. Cum arata CV-ul tau dupa atatia ani in care ai activat in cadrul companiei actuale? Esti mandru de progresul efectuat, ai stagnat sau ai regresat (ai uitat si ce stiai cand ai castigat postul la inceput)?
5. Cat de multi pasi faci lunar pentru a-ti indeplini obiectivele profesionale?
6. Cat de increzator esti ca poti obtine o promovare sau un post mai bun in cadrul unei companii concurente cu cea in care activezi acum?
7. Daca ai putea da timpul inapoi, ce ai schimba in trecutul tau profesional?
Sa aveti succes in managementul resurselor umane!