Piata muncii: Circa 87 la suta dintre tineri vor joburi in strainatate

13 August 2013
13 August 2013
Resurse Umanelocuri de muncaloc de munca strainatatetinerisalarii micimunca in strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Procentul tinerilor care isi doresc sa lucreze in strainatate a atins o cota ingrijoratoare, in conditiile in care, potrivit unui studiu recent realizat pe un esantion de 1500 de tineri, 78% dintre ei sunt determinati sa plece peste hotare in cautarea unor venituri mai mari si a posibilitatii de a face economii.

51% dintre cei chestionati au un loc de munca, dintre care 10% in strainatate. 73% dintre respondenti au un nivel mediu al asteptarilor salariale, cuprinse intre 1000 si 2000 de euro pentru munca prestata in afara tarii, arata sondajul.

Plecarea in strainatate este motivata in primul rand de obtinerea unui loc de munca mai bine platit si de posibilitatea de a investi intr-o afacere. Doar 22% dintre acestia numara printre argumente si aspectele extrafinanciare precum dezvoltarea personala si educatia copilului.

Gasirea unui loc de munca este un proces de durata, iar cel mai mare obstacol il reprezinta costurile mari pe care le implica gasirea si cautarea unui job la fata locului. De asemenea, pe lista greutatilor pe care le intampina tinerii care isi doresc un loc de munca in strainatate se afla numarul mic al locurilor de munca si experienta profesionala redusa.

In acelasi timp, 11% dintre respondenti au semnalat ca o problema o constituie si discriminarea. Oferta salariala mica sau plafonarea profesionala reprezinta cele mai putin intalnite obstacole, reiese din sondajul amintit.
 
In ceea ce priveste deferentele dintre Romania si strainatate, privind locurile de munca, diferentele cele mai mari se regasesc la asteptarile financiare si cele de dezvoltare personala. Obstacolul "salarii prea mici" a fost semnalat pentru piata muncii din Romania de catre 32% dintre respondenti, versus 8% care au intampinat salarii prea mici in cazul locurilor de munca din strainatate.

Totodata, 16% dintre respondenti au afirmat ca nu aleg un loc de munca in Romania datorita plafonarii profesionale, versus 6% care au mentionat acest aspect drept criteriu pentru locurile de munca din strainatate.

Sursa: hotnews.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]