Norme SSM - digitalizarea activitatii de instruire individuala

digitalizarea activitatii de instruire individuala ssmnorme ssm 2024
Norme SSM - digitalizarea activitatii de instruire individuala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Exista vreun demers pentru digitalizarea Fisei de instruire individuala privind SSM?"
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Legea nr. 208/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2021 privind utilizarea semnaturii electronice avansate sau semnaturii electronice calificate, insotite de marca temporala electronica sau marca temporala electronica calificata si sigiliul electronic calificat al angajatorului in domeniul relatiilor de munca, si pentru modificarea si completarea unor acte normative si HG nr. 259/2022 au modificat Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, respectiv HG nr. 1425/2006 generand posibilitatea digitalizarii activitatii de SSM.
 
Cum sa scapati GARANTAT de amenzi in cazul unui control ITM pe linie de securitate si sanatate in munca!
 
Va aratam cum sa intocmiti perfect toate actele SSM pe care vi le pot solicita inspectorii de munca! Inclusiv actele-surpriza pe care acestia se bazeaza ca sa va amendeze, detalii AICI >>> 
Astfel, angajatorii, prin utilizarea unor aplicatii informatice, pot efectua instruirile online. Materialele de instruire pot fi incarcate in aplicatii si transmise salariatilor, inclusiv module de testare a cunostintelor.
 
Fisele de instruire individuale in format electronic vor trebui sa cuprinda toate elementele prevazute in Anexa nr. 11 din Normele metodologice de aplicare a Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca aprobate HG nr. 1425/2006. Acestea vor fi certificate prin utilizarea semnaturilor electronice, avansate sau calificate.
 
Prin aceasta modalitate se pot realiza toate cele trei modalitati de instruire de la distanta si se preteaza pentru salariatii care isi desfasoara activitatea teritorial fara a interactiona fizic cu sefii directi precum agentii de vanzari, conducatorii auto, angajati care lucreaza perioade mari in spatiul comunitar sau salariati care isi desfasoara activitatea in puncte de lucru teritoriale.
 
Platformele (aplicatiile) informatice care trebuie sa gestioneze toate fisele de instruire, modalitatea de incarcare a documentelor, cat si transmiterea acestora intre persoanele implicate in procesul de instruire pot fi elaborate intern sau pot fi externalizate.
 
Angajatorii si angajatii castiga timp pretios prin semnarea electronica a documentelor si prin trimiterea digitala a acestora catre inspectoratele teritoriale de munca in situatia unor eventuale controale sau cercetari de evenimente.
 
Aplicatiile ar trebui sa genereze automat rapoarte cu privire la documentele care trebuie emise pentru fiecare salariat, termenele de aprobare si depunere, datele de expirare ale instruirilor SSM, sau orice alte obligatii impuse de lege.
 
Din pacate, la nivel institutional nu s-a elaborat o platforma care sa fie utilizata de toti angajatorii din Romania, acesta optiune intrand in sarcina societatilor.
 
Un raspuns oferit in mai 2024, de catre expertii de la PortalSSM. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
digitalizarea activitatii de instruire individuala ssmnorme ssm 2024

Data aparitiei: 17 Mai 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norme SSM - digitalizarea activitatii de instruire individuala Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Recuperare de la salariat a costului echipamentelor de muncaIntrebare: Vrem sa adaugam o Anexa la ROI legat de echipamentul de munca. Printre obligatiile si cerintele angajatilor, ar fi si cele 2 de mai jos: In cazul in care echipamentul de lucru se degradeaza, este furat sau este pierdut inainte de termenul de uzura prevazut pt fiecare componenta, angajatii sunt de acord cu retinerea din salariu a contravalorii acestuia. iIn cazul in care contractul de munca inceteaza inainte de 6 luni, angajatii sunt de acord cu retinerea din salariu a contravalorii acestuia Este...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Model fisa de post Inginer de sistem in informaticaIntrebare: Avem rugamintea sa ne ajutati cu o fisa de post pentru cod cor 251203, functia INGINER DE SISTEM IN INFORMATICA. Multumim anticipat!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]