Angajatii pot primi 5000 de dolari daca demisioneaza. Unde si in ce conditii este posibila remunerarea?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
10 Ianuarie 2022
10 Ianuarie 2022
Mara Dobrin
Mara Dobrin
demisie 5000 dolaribani pentru demisiebig quitmarea renuntare
Angajatii pot primi 5000 de dolari daca demisioneaza. Unde si in ce conditii este posibila remunerarea?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre criza fortei de munca aparuta pe piata muncii a mai discutat. Si chiar in plina pandemie salariatii din anumite domenii risca tot si refuza sa mai accepte conditii de munca precare, salarii mici si lipsa beneficiilor esentiale.
 
Asa se face ca in America oamenii nu doresc sa se mai angajeze in anumite domenii precum Horeca sau comertul cu amanuntul, dar exista si altele afectate, chiar si industria IT si tech. In acest context, angajatorii americani au inceput sa recurga la tot felul de metode de a-i atrage pe candidati. 
 
Un antreprenor din SUA a apelat la o strategie ingenioasa pentru a fideliza si a gasi noi salariati: ofera 5.000 de dolari celor care renunta dupa doar o luna! Asa ca, cei care sunt nemultumiti isi pot vocaliza parerile dupa doar 2 saptamani de lucru.
 
Initial, pentru 2 saptamani de munca cei care demisionau primeau 2.500 de dolari, dar intre timp angajatorul si-a dat seama ca oferta nu este suficient de tentanta. Asa ca a crescut miza la 5.000 de dolari. Aceasta strategie a fost implementata de o companie tech care doreste sa atraga personal cu orice pret.
 
Chris Ronzio, CEO-ul Trainual, o companie de software din statul Arizona, SUA, a declarat pentru presa internationala ca isi plateste angajatii pentru a-si da demisia, observa hotnews.ro
 
Evident ca strategia sa a avut succes pana in momentul de fata, iar omul de afaceri declara ca nici unul dintre noii angajati nu a demisionat pana acum.
 
Desigur ca oferta salariala si cea a beneficiilor este competitiva, pentru ca "alfel nu ai nicio sansa in aceste vremuri", a mai declarat Ronzio.
 
"Puterea de a-ti concedia compania si stimulentele financiare nu pot decat sa sustina piata muncii intr-un mod corect si oportun", considera antreprenorul.
 
Doar in luna noiembrie a anului trecut au demisionat nu mai putin de 4,5 milioane de americani, nemultumiti de ofertele de munca.
 
 
Fenomenul demisiilor in masa sau Big Quit
 
 
Depunerea demisiilor in masa a creat un fenomen fara precedent pe piata muncii din Statele Unite ale Americii, dar efectul a putut fi remarcat si in Europa. Ce se petrece, mai exact? Un numar covarsitor de angajati americani si-au depus demisiile in luna august 2021 si nu numai, ca o metoda de a protesta fata de conditiile de munca disponibile in acest moment.
 
 
Demisii in masa sau Big Quit
 
Evident ca acest Big Quit (Marea Renuntare) duce la grave repercursiuni la nivel economic si global, iar industria este afectata de aceasta criza fara precedent a lipsei de personal. Din august si pana acum, angajatorii americani au incercat sa ofere condiitii mai bune de munca in domeniile precizate. Dar fara succes, avand in vedere ca multi salariati prefera sa gaseasca alte metode de a castiga bani. Nici macar cresterile salariale nu i-au motivat pe angajatii din Horeca sau comert sa revina la locurile de munca...mai multe despre demisiile din America poti citi pe legislatiamuncii >>>
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]