DECIZIE DE INCETARE DE DREPT A CIM CA URMARE A CONSTATARII NULITATII ABSOLUTE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
Decizia nr. …………………
din data de ……………………………
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Legis Plus Legislatia Muncii
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Avand in vedere hotararea judecatoreasca definitiva prin care este constata nulitatea absoluta1 a contractului individual de munca al salariatului/salariatei ................................................, ii inceteaza de drept contractul individual de munca,
in temeiul dispozitiilor art. 56 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata;
Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul ……………2, numit prin ………….. nr. …../…….a ……………….. …;
DECIDE:
Art. 1. - incepand cu data de ……………., D-nei/lui ………………., avand functia de ………………. in cadrul ………… ii inceteaza contractul individual de munca inregistrat cu nr. ……. /……………., ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului prin hotararea judecatoreasca definitiva nr. ............... din data .......... / ...................... .
Art. 2. - Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 de zile, la Tribunalul …...3.
Art. 3. - Compartimentul Resurse Umane si Contabilitate vor aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
REPREZENTANtII LEGALI ANGAJATOR4,
………………………………………….
L.S.
Note:
1 Contractul de munca inceteaza ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului, de la data la care nulitatea a fost constata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Nulitatea reprezinta sanctiunea care lipseste de efecte juridice un contract de munca incheiat cu nerespectarea prevederilor legale. in functie de modul de valorificare, nulitatea poate fi:
- judiciara, cand intervine prin hotarare judecatoreasca, sau
- amiabila, cand intervine prin acordul de vointa al partilor.
Codul muncii consacra atat posibilitatea anularii contractului prin hotarare judecatoreasca, cat si prin acordul partilor (art. 57 alin. (6)).
Momentul incetarii contractului de munca este cel al ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, in cazul nulitatii judiciare, respectiv al acordului de vointa al partilor, in cazul nulitatii amiabile.
2 Denumirea angajatorului si a reprezentantului legal.
3 Tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza salariatul/salariata. De exemplu, Tribunalul Municipiului Bucuresti - Sectia a VIII-a Litigii de munca si asigurari sociale.
4 Potrivit regulilor specifice angajatorului. De exemplu: Director General, Director Economic, precum si sef Resurse Umane si aviz juridic.