legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

In ce fel se intocmeste un program de formare profesionala?

formare profesionalaact aditionalcurs
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ca baza legala exista ORDONANTA GEVERNULUI 129 din 2000 si HG 522 DIN 2003 cu privire la formarea profesionala.

Perfectionare intra in formare profesionala. Tipurile de cursuri de formsare profersionala sunt initiere, calificare, recalificare. perfectionare, specializare.

La elaborarea unui program de formare profesionala ar trebui sa urmariti categoriile de personal pentru care vreti sa le formati profesional, tipul de curs numar de persoane, durata cursului, perioada, cost per persoana, cost total se eventual si furnizorul de formare profesionala daca si contractati cursurile.

Exemplu:

Munctori necalicati, 3 persoane, curs calificare , durata 3 saptamani perioada ianuarie 2013, cost curs 500 pe persoana total costuri 1500 lei furnizor x
Muncitori calificati
Pesonal de specialitate cu studii medii
Personal de specialitate cu studii superioare
Personal cu functii de conducere

In caz ca parte din cursuri se pot desfasura in afara localitatii unde isi are sediul social firma se vor eviodentia si cheltuielile du deplasarea ,respectiv transport, cazare diurna.Multe firme practica taxa de intruire care include si aceste cheltuieli.

Cand stabiliti si ce persoane merg la curs atunci faceti act aditional la CIM

ACT ADITIONAL nr. ________/______________
la CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCa nr.______________

Incheiat in temeiul art. si art. al. si din Codul Muncii

Intre:
S.C _________________SA (SRL)_______________, str. __________________ nr. ______, reprezentata prin DIRECTOR, MANAGER, ADMINISTRATOR _______________________________________________
si
• _____________________________________, avand functia _________________________ COR _________ la _________________________________.


In urma negocierii partile au convenit:

Art.1.- Domnul/doamna ____________________________va participa la un stagiu de formare profesionala cu tematica: „______________________________________________________” pe baza Referatului aprobat si inregistrat sub nr. _______/________ In perioada ___________ prin scoatere integrala din activitate.

Art.2.- Pe perioada participarii la cursuri de formare profesionala contractul individual de munca se suspenda, domnul/ doamna ____________________________beneficiind de o indemnizatie la nivelul salariului de baza sporului de vechime si alte, drepturi permanente prevazute in contractul individual de munca. Pe perioada suspendarii C.I.M. nu beneficiaza de tichete de masa Daca cursul se desfasoara in afara localitatii de domiciliu si/sau a sediului unitatii salariatul beneficiaza de drepturile pentru delegare (deplasare) in interes serviciu (cazare, diurna, transport) si dupa caz de taxa de participare.

Art.3.- Domnul/doamna__________________________________ se obliga sa frecventeze cursurile, sa obtina calificative de promovare, sa nu paraseasca cursul din proprie initiativa.

Art.4.- Nerespectarea angajamentului da dreptul angajatorului sa recupereze de la domnul/ doamna ___________________________________ cheltuielile efectuate pentru formare profesionala, respectiv contravaloarea cheltuielilor calculate pentru zilele de formare profesionala platite de angajator (indemnizatia salariala, cheltuielile de transport, servicii de cazare si pensiune completa, diurna, dupa caz, taxa de instruire).

Art.5.- La terminarea cursului de formare profesionala va prezenta certificatul de absolvire, certificatul de calificare la compartimentul de resurse umane pentru completarea dosarului personal.

Art.6.- Dupa terminarea cursului, domnul/doamna ___________________________ se obliga sa lucreze o perioada de cel putin _____________________________ de la terminarea cursului de formare profesionala, la locul de munca stabilit In raport cu pregatirea, specializarea - dobandite prin frecventarea cursurilor.

Art.7.- In cazul in care contractul individual de munca inceteaza la solicitarea salariatului sau din vina sa, inainte de expirarea termenului stabilit, cheltuielile cu formarea profesionala vor fi recuperate, astfel:

• cheltuielile totale generate de pregatirea profesionala in care intra (salariul platit, transportul, cazarea, diurna, taxa de participare sau, dupa caz, pensiunea completa) se impart la numarul de luni pentru care se obliga prin prezentul act sa lucreze dupa terminarea cursului inmultit cu numparul de luni ramase pana la expirarea termenului si corectate cu indicele de inflatie anuntat de Banca Nationala de la data efectuarii platilor.

Prezentul act aditional s-a incheiat in 2 exemplare.

ANGAJATOR,                                                    SALARIAT,

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionalaact aditionalcurs

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 06 Noiembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


In ce fel se intocmeste un program de formare profesionala? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Perioada de probaIntrebare: Am urmatoarea situatie:angajez un salariat contract de munca perioada determinata de 3 luni, dupa aceste 3 luni ii prelungesc contractul pe perioada nedeterminata. Intrebarea este:dupa ce ii prelungesc contractul pe perioada nedeterminata mai este valabila perioada de proba de 90 zile?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Locul muncii la domiciliu, clienti si sediul angajatorului. Prevederi CIMIntrebare: Va rog sa imi spuneti pentru angajati in functia de Administrator de retea de calculatoare respectiv Inginer de sistem in informatica care desfasoara activitate la sediul firmei, la domiciliul lor si la clienti, cum ar trebui intocmit contractul de munca, locul muncii si clauze ce ar trebui incluse in contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Descarcati GRATUIT raportul special

"Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"
 

 


 
Atentie la pontaj si programul de lucru!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
//
[x]