In ce fel se intocmeste un program de formare profesionala?

formare profesionalaact aditionalcurs
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ca baza legala exista ORDONANTA GEVERNULUI 129 din 2000 si HG 522 DIN 2003 cu privire la formarea profesionala.

Perfectionare intra in formare profesionala. Tipurile de cursuri de formsare profersionala sunt initiere, calificare, recalificare. perfectionare, specializare.

La elaborarea unui program de formare profesionala ar trebui sa urmariti categoriile de personal pentru care vreti sa le formati profesional, tipul de curs numar de persoane, durata cursului, perioada, cost per persoana, cost total se eventual si furnizorul de formare profesionala daca si contractati cursurile.

Exemplu:

Munctori necalicati, 3 persoane, curs calificare , durata 3 saptamani perioada ianuarie 2013, cost curs 500 pe persoana total costuri 1500 lei furnizor x
Muncitori calificati
Pesonal de specialitate cu studii medii
Personal de specialitate cu studii superioare
Personal cu functii de conducere

In caz ca parte din cursuri se pot desfasura in afara localitatii unde isi are sediul social firma se vor eviodentia si cheltuielile du deplasarea ,respectiv transport, cazare diurna.Multe firme practica taxa de intruire care include si aceste cheltuieli.

Cand stabiliti si ce persoane merg la curs atunci faceti act aditional la CIM

ACT ADITIONAL nr. ________/______________
la CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCa nr.______________

Incheiat in temeiul art. si art. al. si din Codul Muncii

Intre:
S.C _________________SA (SRL)_______________, str. __________________ nr. ______, reprezentata prin DIRECTOR, MANAGER, ADMINISTRATOR _______________________________________________
si
• _____________________________________, avand functia _________________________ COR _________ la _________________________________.


In urma negocierii partile au convenit:

Art.1.- Domnul/doamna ____________________________va participa la un stagiu de formare profesionala cu tematica: „______________________________________________________” pe baza Referatului aprobat si inregistrat sub nr. _______/________ In perioada ___________ prin scoatere integrala din activitate.

Art.2.- Pe perioada participarii la cursuri de formare profesionala contractul individual de munca se suspenda, domnul/ doamna ____________________________beneficiind de o indemnizatie la nivelul salariului de baza sporului de vechime si alte, drepturi permanente prevazute in contractul individual de munca. Pe perioada suspendarii C.I.M. nu beneficiaza de tichete de masa. Daca cursul se desfasoara in afara localitatii de domiciliu si/sau a sediului unitatii salariatul beneficiaza de drepturile pentru delegare (deplasare) in interes serviciu (cazare, diurna, transport) si dupa caz de taxa de participare.

Art.3.- Domnul/doamna__________________________________ se obliga sa frecventeze cursurile, sa obtina calificative de promovare, sa nu paraseasca cursul din proprie initiativa.

Art.4.- Nerespectarea angajamentului da dreptul angajatorului sa recupereze de la domnul/ doamna ___________________________________ cheltuielile efectuate pentru formare profesionala, respectiv contravaloarea cheltuielilor calculate pentru zilele de formare profesionala platite de angajator (indemnizatia salariala, cheltuielile de transport, servicii de cazare si pensiune completa, diurna, dupa caz, taxa de instruire).

Art.5.- La terminarea cursului de formare profesionala va prezenta certificatul de absolvire, certificatul de calificare la compartimentul de resurse umane pentru completarea dosarului personal.

Art.6.- Dupa terminarea cursului, domnul/doamna ___________________________ se obliga sa lucreze o perioada de cel putin _____________________________ de la terminarea cursului de formare profesionala, la locul de munca stabilit In raport cu pregatirea, specializarea - dobandite prin frecventarea cursurilor.

Art.7.- In cazul in care contractul individual de munca inceteaza la solicitarea salariatului sau din vina sa, inainte de expirarea termenului stabilit, cheltuielile cu formarea profesionala vor fi recuperate, astfel:

• cheltuielile totale generate de pregatirea profesionala in care intra (salariul platit, transportul, cazarea, diurna, taxa de participare sau, dupa caz, pensiunea completa) se impart la numarul de luni pentru care se obliga prin prezentul act sa lucreze dupa terminarea cursului inmultit cu numparul de luni ramase pana la expirarea termenului si corectate cu indicele de inflatie anuntat de Banca Nationala de la data efectuarii platilor.

Prezentul act aditional s-a incheiat in 2 exemplare.

ANGAJATOR,                                                    SALARIAT,

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionalaact aditionalcurs

Data aparitiei: 06 Noiembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In ce fel se intocmeste un program de formare profesionala? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]