"Astazi avem trei certitudini: sistemul economic nu mai poate fi sustinut financiar, acesta descurajeaza munca si nu asigura egalitatea de sanse", a justificat presedintele tarii, intr-un discurs recent, necesitatea unei reforme.
De asemenea, Guvernul doreste reducerea pensiilor speciale de care se bucura un numar important de fosti functionari si care costa statul si va costa in anii care urmeaza o suma imensa din bugetul statului.
Programul de lucru urmeaza sa fie reglementat in virtutea principiului "alegeti munca, nu distractia", iar Guvernul a luat deja masuri pentru neimpozitarea orelor suplimentare.
Presedintele a spus ca va stabili "masuri ferme" impotriva somerilor care refuza doua oferte de munca sau cursuri de formare profesionala. In privinta contractelor de munca, presedintele s-a declarat in favoarea simplificarii juridice a ruperii acestora, masura ce avantajeaza angajatorii.
Toate aceste reforme urmeaza sa aiba loc intr-o perioada extrem de scurta, asteptandu-se ca legislatia sa fie finalizata pana in primul semestru al lui 2008.
Opozitia si sindicatele au deplans faptul ca "aproape toate subiectele abordate de presedinte denota o aliniere la politica si interesele organizatiilor patronale" si au criticat faptul ca nu s-a explicat cum va fi reformat sistemul.
NOTA:
Preocuparile vizand ameliorarea politicilor si a legislatiei muncii mentionate mai sus sunt cele ale Presedintelui si Guvernului Frantei. Se pare ca preocuparile Presedintelui si Guvernului Romaniei sunt putin diferite de cele ale Hexagonului...
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Legis Plus Legislatia Muncii
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii