Acordarea unui stimulent stabilit prin CCM

stimulent salariati ccmstimulent acordat lunaract aditional stimulent financiar ccm
Acordarea unui stimulent stabilit prin CCM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 

"As dori sa ma lamuriti referitor la urmatoarea situatie: avem in derulare doua proiecte din fonduri europene nerambursabile, iar in baza rapoartelor de activitate ale persoanelor nominalizate prin dispozitie a Presedintelui CA, ca facand parte din echipele care lucreaza in cadrul proiectului, a pontajelor lunare si a unei prevederi din Contractul Colectiv de Munca, acordam lunar un stimulent. 1. Stimulentul se poate acorda anual? 2. Este necesara intocmirea de acte aditionale la CIM pentru aceste stimulente, in conditiile in care se acorda pe o perioada determinata de timp si in conditiile in care valoarea stimulentului nu este o valoarea fixa, ea depinzand de numarul de ore lucrate in cadrul proiectului de fiecare persoana?"
 
Raspunsul specialistilor: 
 
1: Din cele mentionate de dumneavoastra, intelegem ca prevederea din contractul colectiv de munca se refera la acordarea lunara a unui stimulent pentru persoanele care lucreaza in echipele de proiect, pe baza pontajelor lunare.
 
In aceste conditii apreciem ca stimulentul trebuie acordat lunar, asa cum este negociat si convenit prin contractul colectiv de munca.
Daca se doreste acordarea stimulentului in mod anual, ar trebui modificat corespunzator contractul colectiv de munca.
 
2: In opinia noastra, in conditiile in care acest stimulent este acordat doar temporar si nu are o valoare fixa ci se stabileste in functie de indeplinirea anumitor conditii, nu este necesara intocmirea unor acte aditionale la contractele individuale de munca, mai ales ca la clauza N din contractul individual de munca se prevede deja ca acesta se completeaza cu prevederile CCM.
 
De asemenea la art.17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile ulterioare se prevede ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca (deci inclusiv a drepturilor salariale) impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
Astfel, intrucat acordarea acestui stimulent este stabilita prin CCM, intervine una din situatiile care constituie o exceptie de la incheierea unui act aditional la contractul individual de munca.
 
Un raspuns valabil la data de 1.06.2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent salariati ccmstimulent acordat lunaract aditional stimulent financiar ccm

Data aparitiei: 03 Iunie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Acordarea unui stimulent stabilit prin CCM Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]