Reducerea salariului ca urmare a sanctiunii disciplinare se inregistreaza in ReviSal

Revisal. HG 500/2011reducere salarialaCodul munciisanctiune disciplinaraact aditional
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Intrebare: Daca un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului de baza pentru o  luna, decizia intocmita in acest sens va trebui raportata in Revisal? HG 500/2011 nu contine specificatii expres la acest lucru iar modificarea salariului conform art. 17 din Codul muncii si inregistrarea lui in Revisal conform prevederilor HG 500/2011poate fi facuta prin intocmirea unui act aditional. Care este temeiul inregsitrarii in Revisal a acestei decizii de sanctionare?
 
Raspuns: Asa cum prevede art. 248 alin. (1) din Codul muncii republicat, printre sanctiunile ce pot fi dispuse de angajator in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara se numara si reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%. Procentul cuprins intre 5-10% se aplica salariului de baza inscris in contractul individual de munca si in ReviSal. HG 500/2011 nu prevede operarea reducerii salariului de baza ca sanctiune disciplinara in registrul general de evidenta a salariatilor. Insa, in aprecierea noastra, aceasta reducere va trebui operata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), dat fiind faptul ca ea vizeaza modificarea unui element al registrului de evidenta a salariatilor (Revisal), prevazut de art. 3 alin.(2) lit.g) din HG 500/2011. Consideram, asadar, ca reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor urmand pasii privind modificarea salariului, asa cum sunt ei prevazuti in Codul muncii si in HG 500/2011.
 
Odata cu incheierea perioadei pentru care s-a aplicat aceasta sanctiune disciplinara, urmand aceeasi pasi, modificarea salariului brut la cuantumul acestuia anterior aplicarii sanctiunii disciplinare va fi operata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal). Cele doua inregistrari in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) se vor baza pe decizia de sanctionare disciplinara. Dat fiind faptul ca nu exista prevederi exprese referitoare la aceste inregistrari, ele vor fi facute prin respectarea termenului prevazut de art. 4 alin. (2) din HG 500/2011, mai precis cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii republicat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Revisal. HG 500/2011reducere salarialaCodul munciisanctiune disciplinaraact aditional

Data aparitiei: 18 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reducerea salariului ca urmare a sanctiunii disciplinare se inregistreaza in ReviSal Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]