Cine nu-si doreste un salariu bine platit? In plus, cine nu-si doreste sa aiba parte de mariri de salariu? Daca exista angajati care sunt platiti ani de zile pe acelasi salariu, exista si adevarati negociatori care obtin majorari de salariu la care colegii lor nici nu sperau.
Unele dintre aceste strategii sunt aplicate si de cei care sustin un interviu de angajare. Una dintre cele mai intalnite tehnici este cea in care candidatul creeaza un moment de tacere dupa ce repeta intocmai oferta salariala facuta de angajator. Pentru a acoperi momentul de tacere, multi angajatori vor face o oferta mai buna.
Un candidat eficient se va pregati pentru interviu adunand informatii utile despre compania la care urmeaza sa se prezinte. Astfel, acesta va sti dinainte ce calitati sunt necesare si ce asteapta angajatorul de la el. In momentul in care se va prezenta ca o persoana de incredere care manifesta un interes vizibil fata de propunerile angajatorului, batalia este pe jumatate castigata. In continuare, candidatul poate veni cu informatii noi care sa ii sustina argumentele si sa il infatiseze drept candidatul ideal.
Un alt aspect foarte important il reprezinta atitudinea candidatului. Astfel, acesta trebuie sa ramana calm indiferent daca situatia devine la un moment dat tensionata, astfel ca optimismul si atitudinea pozitiva sunt factori de luat in seama.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Legis Plus Legislatia Muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
De asemenea, cei care doresc o marire de salariu nu vor obtine nimic daca se vor infuria pentru ca alti colegi au primit mariri semnificative de salariu. Orice negociere de succes va trebui tratata ca o tranzactie, iar atitudinea pozitiva din timpul interviului de angajare va putea fi folosita si in acest caz.