Majorarea salariului minim: de ce angajatorii ar avea costuri suplimentare de 120 lei

Mara Dobrin
Mara Dobrin
30 Octombrie 2017
30 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cas si cass angajatmajorare salariu minim brut 2017costuri angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile modificari ale Codului Fiscal si majorarea salariului minim brut ar putea afecta companiile cu profit redus, in contextul in care se va aplica un impozit pe cifra de afaceri de 1%.

De asemenea, PricewaterhouseCoopers (PwC), companie de servicii profesionale, anunta ca majorarea salariului minim brut si trecerea contributiilor sociale in seama angajatilor va creste cu aproximativ 120 de lei costurile angajatorilor.

MFP pregateste trecerea la microintreprinderi a persoanelor juridice cu venituri pana la 1.000.000 euro

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat un Proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului fiscal.

Prin acest proiect sunt propuse modificari importante in ceea ce priveste sistemul de impunere al persoanelor juridice.
Conform proiectului, incepand cu 01 ianuarie 2018 ar urma sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor toate persoanele juridice care la data de 31 decembrie 2017 indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii...citeste mai multe aici >>>

"Aplicarea unui astfel de impozit pe cifra de afaceri, de 1%, va afecta indeosebi companiile cu profitabilitate scazuta sau care inregistreaza pierderi. (...)  Si sa nu uitam ca in aceasta categorie de companii cu cifra de afaceri de sub 1 milion de euro intra aproximativ 80% din companiile inregistrate in Romania", a declarat Mihaela Mitroi, PwC, citata de Agerpres.


Majorarea salariului minim brut la 1.900 de lei si trecerea CAS si CASS in seama angajatilor

PWC semnaleaza ca angajatorii nu sunt obligati, din punct de vedere juridic, sa majoreze salariile brute ale angajatilor, conform actului normativ.

"Prin urmare, este posibil ca aplicarea acestei masuri in mod neunitar la nivel national sa duca la dezechilibre pe piata muncii. Se are in vedere totodata si majorarea salariului minim pe economie de la 1.450 de lei, cat este in prezent, la 1.900 de lei. Luand in calcul si trecerea contributiilor sociale in sarcina angajatului, aceasta presupune un cost suplimentar pentru angajatori de aproximativ 120 lei", informeaza PwC.

CAS si CASS. Oamenii de afaceri pregatiti sa majoreze salariile brute, in cazul in care contributiile vor fi suportate de angajati?

Disputele pe tema transferarii contributiile sociale in seama angajatilor a starnit multe controverse in ultima vreme. Sindicalistii europeni avertizeaza Romania, considerand ca masurile luate contravin legislatiei europene. Pe de alta parte, bugetarii, dar si salariatii din mediul privat ameninta cu greve, in contexul in care veniturile salariale s-ar putea diminua semnificativ.

Cu toate acestea, reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu, a precizat ca in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Tudose, s-a ajuns la concluzia ca oamenii de afaceri sunt de acord cu majorarea salariilor brute daca vor fi mutate contributiile la angajati...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie la legea pensiilor!

Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"
Noua lege a pensiilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la legea pensiilor!
Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]