Cum pot candidatii sa isi sporeasca sansele de angajare

angajarescrisoare de intentie
Cum pot candidatii sa isi sporeasca sansele de angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Interviul de angajare reprezinta o proba decisiva atunci cand vine vorba de obtinerea unei anumite functii. De aceea, ca sa isi sporeasca sansele de reusita, candidatii trebuie sa se pregateasca corespunzator pentru discutia cu viitorul angajator. Asadar, iata cateva dintre aspectele pe care acestia trebuie sa le ia in considerare atunci cand aplica pentru un anumit job. 

Research despre compania respectiva

Inainte de a aplica la un anumit job, este indicat un research minutios legat de compania respectiva. Mai precis, candidatii trebuie sa se informeze despre misiunea, valorile si obiectivele businessului la care isi doresc sa lucreze. De asemenea, acestia ar putea sa mai afle si alte detalii importante legate de angajatorul respectiv, precum portofoliul firmei, care este domeniul de activitate, cum se pozitioneaza pe piata, ce rezultate au avut in ultimii ani sau care este cultura in cadrul acelui business.

Pregatirea CV-ului 

CV-ul este un aspect foarte important de care candidatii trebuie sa tina cont. De aceea, acesta trebuie creat cu atentie, sa fie concis, si sa contina informatii despre educatia, studiile absolvite, certificarile obtinute sau skill-urile fiecarui candidat. Totusi, ca sa isi impresioneze viitorul angajator, candidatii pot apela la o scrisoare de intentie, cu ajutorul careia sa isi sporeasca sansele de a fi angajati. Prin intermediul acestui document formal, angajatul isi exprima ferm interesul fata de locul de munca respectiv si demonstreaza ca are o atitudine profesionala, iar cu ajutorul scrisorii va argumenta de ce are calitatile necesare pentru a obtine postul pentru care a aplicat. 

Interviul propriu-zis

In primul rand, cei care urmeaza sa aiba un interviu de angajare, trebuie sa adopte o tinuta potrivita si sa fie punctuali, ca sa lase o impresie placuta de la bun inceput. Apoi, in timpul interviului, candidatii trebuie sa se puna in valoare. Mai precis, sa isi scoata in evidenta aptitudinile, calitatile si sa sustina cu argumente detaliile pe care le-au trecut in CV si in scrisoarea de intentie. In plus, viitorul salariat trebuie sa se astepte la o serie de intrebari sau chiar teste, deci, se impune o pregatire, in prealabil, cu cateva zile inainte de interviu. 


Obiectivele ambelor parti 

In timpul interviului, candidatii isi pot exprima doleantele cu privire la asteptarile pe care le au de la compania unde vor sa isi desfasoare activitatea profesionala. Asadar, este necesar ca acestia sa vorbeasca deschis despre pachetul salarial pe care si-l doresc, despre beneficiile pe care si le doresc, precum programul sau zilele suplimentare de concediu, ori de posibilitatea de a avansa in functie. De asemenea, este indicat ca aplicantii sa afle care va fi rolul lor in compania respectiva sau ce se asteapta mai exact de la acestia. De exemplu, ar putea sa ceara detalii despre volumul de munca, numarul de proiecte, atmosfera de la birou sau despre gradul de flexibilitate atunci cand vine vorba de deadline. 


Acestea sunt doar cateva dintre aspectele de care pot tine cont candidatii atunci cand se pregatesc pentru un interviu de angajare. Drept urmare, inainte de a aplica pentru un anumit post este un indicat un research minutios cu privire la compania respectiva, un CV bine structurat si o scrisoare de intentie in care sa fie evidentiate calitatile si aptitudinile candidatilor. De asemenea, aplicantii se pot interesa despre testele sau intrebarile pe care le-ar putea primi in functie de domeniul lor de activitate. 


In plus, candidatii trebuie sa isi stabileasca, in prealabil, cerintele si obiectivele pe care si le propun si sa le exprime cu fermitate in timpul interviului. Astfel, acestia vor ajunge la un consens in legatura cu rolul pe care urmeaza sa il aiba in firma aceea, cu privire la obiectivele profesionale sau cele legate de beneficii. 


Sursa foto: shutterstock.com

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajarescrisoare de intentie

Data aparitiei: 09 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum pot candidatii sa isi sporeasca sansele de angajare Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]