Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice (art. 17 din Codul muncii ).
Orice modificare a unuia dintre elementele: loc de munca, functia/ocupatia, riscurile specifice postului, durata contractului, durata concediului de odihna, salariul de baza, durata normala a muncii, durata perioadei de proba, durata muncii exprimata in ore/zi si ore/saptamana in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 zile de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare prevazuta in mod expres de lege (art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii ).
Potrivit art. 17 alin. (2) din Codul muncii , obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.
In temeiul dispozitiilor art. 3 din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile ulterioare, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajarii;
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
c) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
La angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la lit a) – d) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
In concluzie, prelungirea contractului individual de munca pe durata determinata se inregistreaza in Revisal cel tarziu in ziua lucratoare anterioara incetarii de drept a contractului individual de munca al salariatului in cauza.
In concluzie, daca durata contractului nu a fost prelungita cu o zi inainte de incetarea de drept (respectiv pe data de 31 mai) acesta a incetat de drept in data de 1 iunie.