"Un salariat este detasat de la data de 01.12.2023 pana in 31.05.2024, se doreste incetarea detasarii incepand cu data de 08.01.2024, si ulterior incetarea contractului individual de munca. Cum trebuie procedat in acesta situatie, angajatorul la care este detasat trebuie sa ne solicite in scris incetarea detasarii cu 08.01.2024 si in baza acelei solicitarii vom intocmi decizia de incetare a detasarii? Dupa aceea salariatul isi va scrie demisia /incetarea contractului cu acordul partilor? In Revisal se modifica data de sfarsit a detasarii din 31 mai 2024 in 08 ianuarie 2024?"
Raspunsul specialistului:
Incetarea detasarii este determinata de vointa salariatului fapt pentru care nu angajatorul la care acesta este detasat trebuie sa solicite incetarea acesteia. Aceasta intrucat detasarea nu inceteaza ca urmare a vointei acestui angajator.
Salariatul formuleaza o singura cerere de incetare a detasarii si a contractului individual de munca prin
demisie sau prin acordul partilor (le mentioneaza pe ambele in aceeasi cerere).
Aceasta cerere este depusa de salariat la angajatorul care l-a detasat. Acest angajator instiinteaza angajatorul la care a fost detasat salariatul de incetarea detasarii ca urmare a demisiei.
Voi presupune ca ultima zi lucrata este 7 ianuarie, in Revisal vor fi urmati urmatorii pasi in ordinea aceasta:
1) se inregistreaza modificarea datei de sfarsit a suspendarii in 7 ianuarie (data sfarsit detasare 7 ianuarie);
2) se inregistreaza incetarea detasarii in data de 08 ianuarie (data incetare detasare 8 ianuarie);
3) se inregistreaza incetarea contractului individual de munca in data de 08 ianuarie (data incetare contract individual de munca 8 ianuarie).
Un raspuns oferit in ianuarie 2024, de catre PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<