Cum se realizeaza accesul si evacuarea lucratorilor in conditii de securitate

28 Martie 2011
28 Martie 2011
securitatelucratorispatiu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum se realizeaza accesul si evacuarea lucratorilor in/si dintr-un spatiu inchis in conditii de securitate

-    Inainte de orice intrare intr-un spatiu inchis, coordonatorul lucrarii trebuie sa asigure mijloacele de acces in conditii de securitate (scari, schele, pasarele, franghii etc.) corespunzatoare amplasarii si formei deschiderii spatiului inchis respectiv.

-    Acolo unde este cazul, coordonatorlul lucrarii trebuie sa ia masuri de protectie impotriva caderilor de persoane si/sau de obiecte prin deschiderile spatiilor inchise.

-    Daca operatiile de montare sau de demontare a mijloacelor de acces itr-un spatiu inchis nu sunt finalizate la terminarea programului de lucru, mijloacele de acces respective trebuie semnalizate corespunzator.

-    Sunt interzise accesul si lucrul intr-un spatiu inchis inainte de a se verifica atmosfera din tot spatiul inchis respectiv, pe cat posibil din exteriorul acestuia.

-    Sunt interzise accesul si lucrul intr-un spatiu inchis in care exista sau poate aparea:
-    concentratie de oxigen in atmosfera sub 20% sau peste 22%, exprimata in procente de volum;
-    atmosfera exploziva;
-    un agent chimic periculos - fie toxic, fie nociv, fie coroziv, fie iritant.

•  Accesul si lucrul intr-un spatiu inchis in care sunt prezente gaze, vapori sau pulberi inflamabile este permis numai la valori de sub 10% din limita inferioara de explozivitate a acestora.

•    Pentru facilitarea accesului si evacuarii din spatiul inchis, in special in cazul utilizari de catre lucratori a aparatelor de protectie respiratorie autonome si/sau de ventilare, se vor executa deschideri tehnologice, dar numai cu acordul detinatorului spatiului inchis.

•  In cazul in care atmosfera dintr-un spatiu inchis poate deveni periculoasa pentru respiratie, supraveghetorul trebuie sa aiba acces imediat la un aparat de protectie respiratorie corespunzator.

•  Inainte de a se permite accesul intr-un spatiu inchis, trebuie verificata si asigurata stabilitatea oricarui element constitutiv al acestuia (pereti, pardoseli, maluri, tavane) sau echipament de munca aflat, din constructie, in spatiul respectiv.

•  In cazul in care introducerea si evacuarea unui lucrator in/dintr-un spatiu inchis este prevazut sa se efectueze prin intermediul unei franghii, lucratorul respectiv trebuie asigurat, prin intermediul acestor franghii, pe toata durata lucrului.

•    In cazul deschiderilor de mici dimensiuni si in spatii de lucru apropiate de orizontala (capace de vizitare, conducte etc.), franghiile de securitate trebuie legate la incheieturile mainilor sau la gleznele lucratorului, pentru extragerea lui in cazul pierderii cunostintei. In acest ultim caz trebuie prevazuta o franghie de semnalizare, legata de una din indheieturile mainilor.

•  Este interzisa amplasarea de cabluri, conducte sau franghii necesare procesului tehnologic in intrarile/iesirile cu traversare dificila ale spatiilor inchise.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]