Noul Cod al Muncii prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru munca la negru

munca la negruCodul Munciipiata munciiLegea Educatiei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca la negru va fi pedepsita cu inchisoarea, nu doar cu o amenda!”, a anuntat Emil Boc, discutand despre modificarile aduse Codului Muncii, care „vor flexibiliza piata si ii vor ajuta pe romani sa gaseasca mai repede un loc de munca”.

Premierul a sustinut ca Romania se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste contractele de munca pe durata determinata, angajatorii avand mari retineri in a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, in conditiile in care activitatea acestora derulata pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani. Emil Boc a apreciat ca extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii.

O alta modificare ce va fi inclusa in Codul Muncii vizeaza cresterea sporului pentru munca de noapte de la 15 la 25%. De asemenea, potrivit noului Cod al Muncii accentul va fi pus asupra performantei, astfel incat concedierea angajatilor va avea drept criteriu principal cel al performantei, si nu cel social, ca pana acum. „Daca nu vom face acest lucru nu vom reusi sa fim competitivi in niciun domeniu cu ceea ce se intampla pe piata muncii europene sau pe piata mondiala a muncii”, a precizat primul-ministru.

Alte modificari mentionate de premier vizeaza extinderea perioadei de proba pentru angajarea unui salariat si reglementarea rolului reprezentantilor salariatilor si ai sindicatelor in diversele structuri ale intreprinderilor.

Seful Executivului a vorbit si despre celelalte masuri adoptate pentru reformarea statului: „Guvernul a reusit sa adopte cateva reforme structurale majore: Legea pensiilor, a salarizarii, Legea Educatiei Nationale, precum si cele patru Coduri juridice. Sunt legi care au schimbat din temelii sistemul romanesc. Legislatia muncii trebuie sa fie schimbata pentru a face fata nevoilor prezentului”.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca la negruCodul Munciipiata munciiLegea Educatiei

Data aparitiei: 21 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noul Cod al Muncii prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru munca la negru Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]