Conform anuntului, standardul ocupational a fost armonizat cu normele legale privind asigurarea calitatii in formarea profesionala a adultilor si stabileste noi competente profesionale, noi conditii de acces in profesie, conditii minime de studii si experienta necesare formatorilor si evaluatorilor cursului.
Standardul impune programa de pregatire si continutul acesteia, structurat pe module si discipline, precum si durata minima a cursului.
Toti furnizorii de programe de formare profesionala autorizati sa organizeze cursuri pentru ocupatia de expert legislatia muncii trebuie sa puna in acord structura cursului cu noul standard ocupational.
Mai mult, conform comunicatului de presa dat publicitatii pe site-ul UNELM, se precizeaza faptul ca institutia nu va mai accepta la examenul de admitere in profesie persoane care au absolvit un curs de specializare dupa data de 1 ianuarie 2016 fara respectarea conditiilor impuse de noul standard ocupational.
Persoanele care doresc sa absolve un curs pentru ocupatia de expert in legislatia muncii trebuie sa verifice masura in care centrul de formare profesionala respecta aceste conditii.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Legis Plus Legislatia Muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Mai mult, persoanele care doresc acest lucru, pot solicita furnizorului de formare profesionala sa le elibereze un certificat care sa ateste ca programa cursului si lectorul programului indeplinesc conditiile prevazute in noul standard ocupational.
Verificarea furnizorilor de formare profesionala se poate face consultand site-ul Autoritatii Nationale pentru Calificari http://www.anc.gov.ro sau solicitand informatii prin pagina de contact a Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii http://unelm.ro/Contact.php.
Standardul ocupational si programa de pregatire pot fi consultate pe site-ul www.unelm.ro
Sursa si comunicat integral: UNELM.ro