Companiile din Romania au nevoie de experti in legislatia MUNCII! Profesia inca nu beneficiaza de o reglementare clara

expert in legislatia munciiprofesie expert in legislatia munciiexpert in legislatia muncii reglementarecodul muncii 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Despre profesia de expert in legislatia muncii probabil ca ai mai auzit, iar aceasta este absolut necesara in momentul de fata. Din pacate, profesia mai sus mentionata nu beneficiaza inca de o reglementare legislativa exacta, desi companiile ar avea nevoie de acesti experti.

Controalele de la Inspectia Muncii creeaza dificultati, iar angajatorii se pot confrunta cu amenzi uriase, anunta vicepresedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), Radu Godeanu:

"Toti avem greutati, dar necazul pe care ni-l provoaca un control al ITM este extraordinar de mare, iar aceasta amenda nu vine catre un angajat al firmei, ci se adreseaza direct investitorului, angajatorului. (...) Banii din amenzi merg la bugetul de stat, deci statul nu are de ce sa se planga. Din pacate, aceste fapte (pentru care companiile sunt amendate, n.r.) sunt cauzate in mare masura de lipsa de seriozitate cu care sunt privite de multe ori aceste relatii de munca. Marea majoritate (a amenzilor, n.r.) este cauzata de lipsa unui expert, asta este evident. Se simte nevoia unui expert din ce in ce mai mult, acest lucru este evident. Asa cum stiti, noi suntem foarte atenti ca sa promovam in randul membrilor nostri nevoia de aceasta expertiza. Asteptam cu nerabdare sa definim propunerea legislativa pe care am facut-o si care e acum in dezbatere, sa cadem de acord cu sindicatele si cu patronatele despre care sunt atributiile, la ce anume ne referim atunci cand vorbim de experti in legislatia muncii", a declarat Godeanu, conform Agepres.ro.


Presedintele Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii (UNELM) este de parere ca o lege in acest sens va fi adoptata in curand. Iata ce a declarat Corneliu Bente:


"In Romania, profesia de expert in legislatia muncii nu are inca o lege de reglementare specifica..(...) Speram ca impreuna cu partenerii sociali, patronatele si sindicatele, sa convingem factorii decizionali ca Romania are nevoie ca aceasta profesie liberala sa fie recunoscuta, si prin urmare ca aceasta initiativa legislativa sa fie adoptata de Parlament. Reamintesc ca aceasta profesie exista in clasificarea ocupatiilor din Romania de mai bine de 10 ani, iar competentele profesionale ale acestora au fost stabilite printr-un standard ocupational aprobate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari".


Anunt IMPORTANT pentru aspirantii la functia de Expert Legislatia Muncii: Transformati intr-o simpla formalitate acreditarea dvs. ca Expert Legislatia Muncii!


67 de Teste grila conforme Codului Muncii republicat va stau la dispozitie pentru instruirea rapida si eficienta.


Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:
  • reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat
  • legislatiei muncii europene si internationale
  • legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
  • legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special...vezi cum poti deveni expert in legislatia muncii aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expert in legislatia munciiprofesie expert in legislatia munciiexpert in legislatia muncii reglementarecodul muncii 2019

Data aparitiei: 07 Mai 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Companiile din Romania au nevoie de experti in legislatia MUNCII! Profesia inca nu beneficiaza de o reglementare clara Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]