Guvernul a aprobat cresterea salariala a salariilor din sistemul sanitar. Se majoreaza cu 25 de procente

salariisalarii majoratesalarii sistemul sanitarmajorari salarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul a adoptat in cadrul sedintei de miercuri, ordonanta de urgenta care instituie majorarea cu 25 de procente a salariului brut si a soldei lunare brute, dupa caz, pentru angajatii din sistemul sanitar, conform unui comunicat al Executivului.

Va amintim faptul ca in ultima perioada de timp, s-au vehiculat majorari salariale importante pentru angajatii din sistemul sanitar.

Recent, premierul Victor Ponta anunta ca salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25 de procente de la 1 octombrie 2015.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta inseamna, daca datele ministerului si ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor publice locale si 12.380 de persoane in ministerele si institutiile care au propria retea, Interne, Aparare, SRI si celelalte", declara Victor Ponta, citat de Agerpres.

Aceasta masura vine pe fondul necesitatii cresterii motivarii personalului din sistemul public sanitar. De asemenea, se doreste stoparea migratiei cadrelor medicale catre locuri de munca din strainatate.

"Totodata, prin actul normativ se majoreaza cu acelasi procent — 25% — cuantumul sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul brut lunar, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", se precizeaza in cadrul unui comunicat al Executivului, remis Agerpres.

Conform actului, se mai prevede si includerea medicilor rezidenti in categoria tinerilor specialisti din sanatate care pot beneficia de inchirierea unei locuinte ANL.

"Alaturi de tinerii specialisti din invatamant, si cei din Sanatate, inclusiv medicii rezidenti care au pana la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinte ANL, pot primi repartitii in cel mult trei ani de la implinirea acestei varste. Locuintele pentru tineri destinate inchirierii, inclusiv cele construite si destinate in mod exclusiv inchirierii tinerilor specialisti din invatamant sau sanatate, sunt proprietate privata a statului. Aceste locuinte sunt administrate de autoritatile administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti in care acestea sunt amplasate", se mai arata in comunicatul citat.



Sursa: Agepres.ro



Citeste si:


Litigii de munca in 2015. Ce abuzuri mai comit angajatorii
Munca prin agent de munca temporara. Tot ce trebuie sa stii despre leasingul de personal in 2015
Angajatorul doreste sa renunte la clauza de neconcurenta. Ce spune legea in aceasta privinta?
Succesul echipelor de profesionisti - Superiorii dau tonul si servesc drept model
Cand colegii tai sunt platiti mai bine decat tine, desi aveti aceleasi sarcini si atributii...


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariisalarii majoratesalarii sistemul sanitarmajorari salarii

Data aparitiei: 26 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul a aprobat cresterea salariala a salariilor din sistemul sanitar. Se majoreaza cu 25 de procente Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]