Conform specialistilor Rentrop&Straton, inca de la angajare aveti grija sa alegeti omul potrivit (performant) pe locul potrivit. O echipa de lucru performanta si dedicata este cea mai potrivita cale de a va spori profitul.
Mai mult, evaluarea periodica va ajuta sa verificati gradul lui de implicare in activitatea pe care o efectueaza, modul in care evolueaza.
Nu in ultimul rand, performantele profesionale demonstrate va ajuta sa stabiliti un nivel de salarizare corespunzator sau sa luati decizii hotaratoare pentru bunul mers al procesului desfasurat in firma (concedieri).
Asa cum bine stim, evaluarea profesionala reprezinta un drept ce revine oricarui angajator. Si asa cum bine stim, nicio concediere pentru necorespundere profesionala nu se poate dispune in absenta evaluarii salariatilor in cauza.
Codul muncii prevede urmatoarele aspecte esentiale pentru evaluarea salariatilor:
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Medicina muncii un aliat al angajatorului
- Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului - clauza contractuala (art. 17 alin. 2 lit.d indice 1)
- Dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora (art. 40 alin.1 lit. f)
- Concedierea salariatului pentru necorespundere profesionala poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul coletiv de munca aplicabil/regulamentul intern (art. 63 alin. 2 si art. 258 lit.i)
Detalii mai multe despre ghidul "Evaluarea angajatilor in 8 pasi" puteti consulta aici >>>