"Securitatea si sanatatea in munca este domeniul care ne preocupa si dispunem atat institutiilor publice cat si angajatorilor din mediul privat masuri pentru evitarea pericolelor de accidentare a lucratorilor. Comunicarea eficienta si coordonarea echipelor de inspectori permit actiuni de prevenire si evaluarea riscurilor inainte sa se petreaca tragedii regretabile.", precizeaza Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Conform celui mai recent comunicat de presa emis de Inspectia Muncii, aflam ca in perioada 10-14 august 2015, au fost intreprinse actiuni de control care s-au finalizat cu amenzi in valoare totala de 343.022 de euro, adica 1.509.300 de lei.
Mai mult, in urma controalelor au fost depistate 141 de persoane care lucrau la negru.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1.077.300 de lei, din care 710.000 de lei pentru munca la negru.
Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 9 propuneri de cercetare penala.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
In domeniul SSM s-au aplicat amenzi in valoare de 432.000 de lei.
"Coordonarea echipelor de inspectori care actioneaza in teren a imbunatatit comunicarea si calitatea actului de control. Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor este domeniul in care si o data daca se greseste, poate fi fatal. Aceasta ne motiveaza implicarea in scopul determinarii angajatorilor sa asigure pentru fiecare lucrator un mediu de lucru sanatos, sigur si productiv.", precizeaza Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Sursa: Inspectia Muncii