Eliminati complet riscul unui accident de munca si evitati orice problema care tine de SSM

securitate si sanatate in muncaghid practic ssmaccident de munca
Eliminati complet riscul unui accident de munca si evitati orice problema care tine de SSM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stiti care sunt marile pericole la care va expuneti daca nu respectati reglementarile SSM? Un accident de munca este cel mai grav eveniment cu care va puteti intalni si pe care trebuie sa-l evitati cu orice pret. Cu siguranta nu doriti sa vedeti reprezentanti ai Procuraturii roind prin firma dvs.
 
In al doilea rand, riscati un control cu urmari foarte neplacute si asta indiferent de obiectul de activitate al firmei. Art. 6 din Legea 319/2006 mentioneaza foarte clar ca: „Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.”
 
 
 
 
Stiati ca...
 
• ... sunteti obligat sa intocmiti fise de instruire SSM pentru fiecare post din firma dvs., fise pe care angajatii sa le citeasca si sa le semneze? Atentie! Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 la 8.000 de lei, conform art. 39 alin (4) din aceeasi lege.
 
• ... sunteti obligat sa va dotati personalul cu echipament individual de protectie (EIP), conform normativelor in vigoare? In caz contrar riscati amenzi contraventionale cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei, conform prevederilor art.39 alin.(2) din Legea nr.319/2006.
 
• ... sunteti obligat sa aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor?
 
• ... obligatiile lucratorului din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca trebuie mentionate nu numai in fisa individuala de instructaj, ci si in fisa postului, chiar daca postul respectiv nu ridica mari probleme?
 
•... raspundeti patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de munca sau bolilor profesionale?
 
•... in fiecare vehicul de firma trebuie sa existe cel putin o jacheta de avertizare, cu benzi reflectorizante?
 
•... aveti obligatia sa acordati gratuit echipament individual de protectie nu numai personalului care desfasoara activitati intr-o anumita incinta a firmei, ci si vizitatorilor acelei incinte?
 
 
 
 
 
Acest ghid este cel mai recent produs al Grupului de informatii specializate Rentrop & Straton si el va arata in mod limpede ce obligatii aveti pe linie SSM (inclusiv obligatiile mai putin cunoscute) si care sunt pasii de urmat pentru a fi intotdeauna in deplina legalitate. 
 
 
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
securitate si sanatate in muncaghid practic ssmaccident de munca

Data aparitiei: 05 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliminati complet riscul unui accident de munca si evitati orice problema care tine de SSM Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]