Mai multe echipe de control din partea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov au aplicat amenzi contraventionale in cuantum total de 35.000 lei intr-o singura zi in urma unor verificari la unele hoteluri cu standarde inalte din Capitala, fiind vizate atat spatiile de cazare, cat si in cele de alimentatie publica.
"Pe data de 01.10.2021, echipe de control de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov au realizat o serie de verificari la unitati hoteliere de cea mai inalta clasificare din Capitala, atat in spatiile de cazare, cat si in cele de alimentatie publica.", se arata in comunicatul ANPC.
In urma controalelor efectuate, doua hoteluri prezentau unele deficiente precum: depozitarea, in blocul alimentar, fara respectarea conditiilor de temperatura recomandate de producator (mai putin de -18*C), a unor materii prime care urmau sa fie utilizate in procesul de fabricatie, destinate consumului uman.
Totodata, conform comunicatului citat de Agerpres, echipele de control au constatat existenta in depozit a unor produse alimentare fara a avea precizate elementele de identificare si data limita de consum, precum si existenta in depozit a unor produse cu data limita de consum depasita. Au fost identificate si unele modificari organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate in depozit (produse cu suprafata mazguita, culoare modificata sau miros intepator de produs alterat), realizarea decongelarii la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucatarie, uzate, rupte, cu arsura in strat gros, depreciate, precum si igienizarea precara a spatiilor de lucru, a aparatului de infoliat si a spatiilor frigorifice.
Inspectorii au constatat si lipsa graficului de schimbare a uleiului de prajire, lipsa informarii complete referitoare la alergeni si a faptului ca produsul provine dintr-unul decongelat, utilizarea buretilor de sarma si a cosurilor de gunoi fara capac, in bucatarie,
prezenta insectelor, folosirea unor agregate frigorifice cu gratare cu vopsea exfoliata si zone cu rugina, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilatie neigienizate, cu depuneri grosiere, folosirea etichetelor prajiturilor expuse in vitrina, fara a avea traducere in limba romana. Pe de alta parte, in camerele destinate cazarii s-a constatat: prezenta de fire de par si pete pe asternuturi, precum si existenta prafului pe noptiere si in baie.
Cele doua unitati au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare de 35.000 de lei si 1 avertisment si s-a dispus oprirea temporara a prestarii de servicii pana la ramedierea deficientelor constatate, precum si oprirea definitiva de la comercializare a unei cantitati de peste 200 de kg de produse alimentare, in valoare de circa 4.700 de lei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<