Mai multe echipe de control din partea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov au aplicat amenzi contraventionale in cuantum total de 35.000 lei intr-o singura zi in urma unor verificari la unele hoteluri cu standarde inalte din Capitala, fiind vizate atat spatiile de cazare, cat si in cele de alimentatie publica.
"Pe data de 01.10.2021, echipe de control de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov au realizat o serie de verificari la unitati hoteliere de cea mai inalta clasificare din Capitala, atat in spatiile de cazare, cat si in cele de alimentatie publica.", se arata in comunicatul ANPC.
In urma controalelor efectuate, doua hoteluri prezentau unele deficiente precum: depozitarea, in blocul alimentar, fara respectarea conditiilor de temperatura recomandate de producator (mai putin de -18*C), a unor materii prime care urmau sa fie utilizate in procesul de fabricatie, destinate consumului uman.
Totodata, conform comunicatului citat de Agerpres, echipele de control au constatat existenta in depozit a unor produse alimentare fara a avea precizate elementele de identificare si data limita de consum, precum si existenta in depozit a unor produse cu data limita de consum depasita. Au fost identificate si unele modificari organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate in depozit (produse cu suprafata mazguita, culoare modificata sau miros intepator de produs alterat), realizarea decongelarii la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucatarie, uzate, rupte, cu arsura in strat gros, depreciate, precum si igienizarea precara a spatiilor de lucru, a aparatului de infoliat si a spatiilor frigorifice.
Inspectorii au constatat si lipsa graficului de schimbare a uleiului de prajire, lipsa informarii complete referitoare la alergeni si a faptului ca produsul provine dintr-unul decongelat, utilizarea buretilor de sarma si a cosurilor de gunoi fara capac, in bucatarie,
prezenta insectelor, folosirea unor agregate frigorifice cu gratare cu vopsea exfoliata si zone cu rugina, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilatie neigienizate, cu depuneri grosiere, folosirea etichetelor prajiturilor expuse in vitrina, fara a avea traducere in limba romana. Pe de alta parte, in camerele destinate cazarii s-a constatat: prezenta de fire de par si pete pe asternuturi, precum si existenta prafului pe noptiere si in baie.
Cele doua unitati au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare de 35.000 de lei si 1 avertisment si s-a dispus oprirea temporara a prestarii de servicii pana la ramedierea deficientelor constatate, precum si oprirea definitiva de la comercializare a unei cantitati de peste 200 de kg de produse alimentare, in valoare de circa 4.700 de lei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Aplicarea facilitatilor in sectorul constructiiIntrebare: O societate desfasoara activitate conform codului CAEN 4120 a Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. In anul 2019 societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 5.083.954 lei, din care cifra de afaceri aferenta constructiilor este de 3.859.577 lei. In acest caz, in anul 2019 cifra de afaceri din constructii este inferioara pragului de 80% din cifra de afaceri (4.067.163 lei). In anul 2020, intrucat in anul precedent societatea nu a indeplinit conditiile, activitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii privind stabilirea drepturilor salarialeIntrebare: O societate cu obiect de activitate Restaurante 5611, desfasoara activitatea in zile lucratoare si in weekend si salariatii primesc spor de weekend proportional cu perioada lucrata conform CIM. La intocmirea pontajului de catre administratorul restaurantului, exista situatia in care un salariat a efectuat doar 18 zile din numarul de zile lucratoare din luna respectiva, exemplu 21 zile lucratoare in acea luna. Administratorul restaurantului doreste sa plateasca salariu de baza intreg (salariu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<