Povesti cu sefi groaznici. 5 scenarii horror!

sefi groaznicisefi catastrofalisefi horrorangajarerecrutare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Nu pot sa cred ca este seful meu. Nu s-ar descurca asa de rau nici daca ar incerca din rasputeri. Pur si simplu nu isi merita locul.

Cam asa suna una dintre marturiile pe care numeroasi angajati le ofera cu privire la sefii lor catastrofali.

Iata si 5 exemple de sefi cu adevarat horror:

1. Seful este obsesiv-compulsiv.
In consecinta, are diverse obsesii si manii. Vrea sa pui intotdeauna rapoartele in curs de finalizare pe partea stanga a biroului si chiar vrea sa tii minte ca nu bea decat din cana albastra. Nu i-o lua niciodata!

2. Seful te confunda cu un soi de secretara, combinata cu un asistent personal si chiar cu un babysitter si uneori si consultant de imagine. Ce conteaza ca ai fost recrutat pe post de web designer. Daca nu are timp sa isi printeze un raport, te cheama pe tine.

Si daca vrea sa stie cu ce ar trebui sa isi asorteze camasa aia oribila data viitoare cand vine la birou, te cheama tot pe tine. Si daca vrea cumva sa comande o pizza cu ingrediente al caror uz nu le cunoaste, ghici pe cine cheama ca sa ii explice si ca sa ii aduca o comanda? Ai ghicit, tot pe tine.

Este horror pentru ca pic cu pic se face marea. Un pic azi, un pic maine si pana sa iti dai seama iti face placere sa privesti cum functioneaza masina de tocat hartie. Zambesti cu satisfactie, nu-i asa? E relaxant, stim!

3. Seful ete obsedat sa iti asumi responsabilitati si, in consecinta, asta si faci. Acum vine partea cea mai interesanta, cand seful te chestioneaza cu privire la fiecare detaliu.

"Si, i-ai sunat? Ce au zis? Voiau detalii? Si ce le-ai zis? Nu trebuia sa le zici asta? De ce le-ai dat pretul acesta? Deci nu pot sa cred ca ai acceptat o intrevedere asa de devreme... Nu trebuia sa iti las tie proiectul acesta."

Da, unii fac asta si ne scot din sarite. Stim ca nu suntem pe cont propriu chiar daca repeta in mod obsesiv ca suntem si ca trebuie sa facem lucrurile sa se miste. In ce directie, sefu?

4. Sefului ii plac deciziile si le ia cu fiecare ocazie. Cel mai interesant este cand le ia si nu te intreaba, nu se consulta cu nimeni, crede ca intelege lucrurile mai bine decat orice. Asa ca ia decizii pentru ca asta trebuie sa faca un sef. Ce uita el este ca orice decizie va avea un anumit set de efecte pozitive si negative asupra tuturor celor implicati.

5. Un ultim scenariu este cel in care seful isi asuma rezultatele pozitive pe care TU le-ai produs. Nu prea conteaza faptul ca nu cunoaste in amanunt proiectul ale carui rezultate exceptionale si le aroga. Conteaza ca el va primi laudele, bonusurile, trofeele si o marire salariala. Tu poti sa continui sa faci ce ai facut si pana acum, sa il lasi sa te indrume, chiar si cand habar nu are in de directie trebuie sa mearga.

Nu se intampla rar sa avem sefi pe care sa ii consideram inferiori fata de noi. Ce ne ramane de facut intr-o astfel de situatie? Va spunem noi! Un job nou!

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sefi groaznicisefi catastrofalisefi horrorangajarerecrutare

Data aparitiei: 02 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Povesti cu sefi groaznici. 5 scenarii horror! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Povesti cu sefi groaznici. 5 scenarii horror!

Mai multe articole despre sefi catastrofali

ARTICOLE SIMILARE

Povesti cu sefi groaznici. 5 scenarii horror!

Mai multe articole despre sefi horror
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]