Modificari in Legea-cadru: Cine va beneficia de noi sporuri in pandemie

spor salariu personal institutii publiceconditii de munca periculoaseLegea-cadru nr. 153/2017
Modificari in Legea-cadru: Cine va beneficia de noi sporuri in pandemie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Monitorul Oficial nr. 1179 din 4 decembrie 2020 a fost publicata Hotararea nr. 1.035/2020 privind modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare "Sanatate si asistenta sociala".
 
ARTICOL UNIC – Anexa la Hotararea Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 284 din 30 martie 2018, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. Dupa articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmatorul cuprins:
Articolul 5^1 – Prin derogare de la prevederile art. 5, pentru sporul prevazut in anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se elibereaza buletine de determinare sau, dupa caz, expertizare a locurilor de munca.
 
 2. La articolul 8, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
 
(4) Sporul prevazut in anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. In situatia in care, pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru, ar putea fi acordate sporuri pentru conditii de munca ce nu se pot cumula, personalul va beneficia de sporul al carui cuantum este mai mare.
 
 
 
3. In anexa nr. 2 la articolul unic litera A, punctul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
9. personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care participa efectiv la aplicarea masurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave si altele asemenea stabilite de Ministerul Sanatatii si declarate prin ordin. Pe durata starii de alerta si de urgenta instituite, in conditiile legii, pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul Romaniei, precum si pentru o perioada de 60 de zile de la data incetarii starii de alerta sau de urgenta, pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare publice sau din structurile acestora, dupa caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, marimea sporului este de la 75% pana la 85% din salariul de baza, cu exceptia personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din serviciile de ambulanta publice pentru care marimea sporului este de 80%;
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spor salariu personal institutii publiceconditii de munca periculoaseLegea-cadru nr. 153/2017

Data aparitiei: 07 Decembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificari in Legea-cadru: Cine va beneficia de noi sporuri in pandemie Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]