Inspectia Muncii: Amenzi totale de 250.693 de euro si 100 de cazuri de munca la negru

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
21 Ianuarie 2016
21 Ianuarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
control inspectia munciimunca la negruamenzi inspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform comunicatului de presa emis pe data de 20 ianuarie 2016, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 250.693 de euro intr-o saptamana. Au fost depistate 100 de persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi de 699.550 de lei, din care 479.500 de lei pentru munca la negru.

Au fost efectuate 4 propuneri de cercetare penala pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca.

Au fost sanctionati 306 angajatori.

In domeniul SSM s-au aplicat amenzi de 403.500 de lei. Catre inspectoratele teritoriale de munca au fost comunicate 65 de evenimente care vor fi incadrate sau nu ca accidente de munca.

"Atentionam angajatorii ca au obligatia legala sa distribuie ceai fierbinte angajatilor care lucreaza expusi la temperaturi extreme, cand termometru scade sub minus 20 de grade sau in conditii de vant, care pot fi corelate cu aceste valori. Totodata sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare in spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator si sa le asigure echipament individual de protectie. In situatia in care angajatorii nu pot asigure aceste conditii, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, vor dispune reducerea duratei de lucru in mod corespunzator sau intreruperea acestuia cu asigurarea continuitatii la locurile de munca.

Pe durata intreruperii colective a lucrului, contractele indvididuale de munca ale salariatilor se mentin, iar perioada de intrerupere constituie vechime in munca.

Ulterior, vor fi stabilite modalitatile de recuperare a timpului nelucrat. Aceste masuri minimale de protectie a sanatatii salariatilor trebuie luate daca temperaturile extreme se mentin cel putin doua zile consecutiv. In caz de nerespectare a prevederilor legale prevazute de Ordonanta de Urgenta 99/2000 privind masurile care pot fi aplicate in perioadele cu temperaturile extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca, sanctiunile pot fi amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei sau chiar sistarea activitatii companiei pana la remedierea deficientelor constatate.", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.


Sursa: Comunicat de presa Inspectia Muncii




NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]