Curtea de Justitie europeana de a decis ca, in cazul acelor angajati care nu au un punct/sediu de lucru fix, sa fie legal ca acestia sa ceara bani de la angajatori, pentru timpul petrecut spre/dinspre locul spre munca, fapt care nu este permis in momentul de fata.
In acest fel, siguranta si sanatatea angajatilor va fi protejata, conform Curtii Europene de Justitie.
Reprogramea concediului de odihna
Portal Codul Muncii
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Dupa cazul lui Francisco Pereda din Madrid, barbatul care s-a imbolnavit exact inainte de a intra in concediul de odihna, lucrurile par sa stea cu totul altfel.
Va reamintim ca Francisco Pereda a cerut reprogramarea sau amanarea concediului de odihna pentru anul urmator, dar acest lucru i-a fost refuzat de catre angajator. Tocmai din pricina acestui motiv, Pereda l-a dat in judecata pe angajatorul sau, starnind multe controverse la acea vreme.
In momentul de fata, angajatii care se imbolnavesc in timpul concediului de odihna, pot sa stea linistiti.
Salariatii care se imbolnavesc in timpul concediului anual de odihna vor putea sa ceara reprogramarea concediului de odihna, a mai stabilit Curtea Europeana de Justitie.
Desigur, nu toti angajatorii privesc cu ochi buni aceasta decizie, fiind sceptici atunci cand vine vorba de onestitatea salariatilor. Multi se tem ca angajatii ar putea minti ca sunt bolnavi, doar ca sa isi poata mari perioada de concediu.
Asa ca, potrivit legii, angajatii isi pot reprograma concediile de odihna, daca se imbolnavesc in perioada respectiva.
Ramane de vazut daca aceasta lege va crea valva in randul angajatorilor, dar probabil ca medicii vor fi cei care vor avea ultimul cuvant de spus, atunci cand vine vorba de sanatatea salariatilor.