Cati dintre romani ar dori sa munceasca de acasa? Cati lucreaza si in afara job-ului full-time?

07 Noiembrie 2013
07 Noiembrie 2013
Salarizarefreelancerifreelancingcolaborarea de la distantaproiecteregim full-timeangajator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Un procent surprinzator dintre participantii la un sondaj demonstreaza ca circa 60% dintre romani ar dori sa renunte sa mai lucreze pentru un angajator in regim full-time si sa isi castige existenda muncind de acasa. Multi dintre acestia lucreaza la alte proiecte in sistem de freelancing, castigand astfel venituri suplimentare.

Studiul realizat de BestJobs.ro arata ca 57% dintre angajatii romani si-ar dori sa poata lucra in alta parte decat la birou, iar 27% dintre respondenti sunt deja implicati in proiecte de freelancing.

In plus, aminteste studiul, 14% dintre romani au reusit chiar sa renunte definitiv la un loc de munca full time, castigand din proiecte suficient incat sa se intretina.
 
Studiul mai arata ca ponderea celor care nu sunt atrasi sub nicio forma de freelancing este de doar 2% dintre respondenti.
 
Din studiu reiese ca si in Romania exista numeroase firme care accepta colaborarea de la distanta, in contextul in care 73% dintre cei care lucreaza deja ca freelanceri, in diverse arii de activitate, colaboreaza tot cu companii din Romania, mai precizeaza realizatorii studiului.
 
In schimb, pentru afaceri din strainatate, presteaza munca platita de acasa doar 27% dintre respondenti, conform cercetarii.
 
Totodata, 40% dintre cei care lucreaza ca freelanceri dedica proiectelor suplimentare maximum doua ore pe saptamana, in timp ce alti 35% lucreaza cateva ore in sapte zile. In acelasi timp, 5% dintre freelanceri lucreaza doar in weekend, iar 20% sustin ca, uneori, proiectele le ocupa mai mult timp decat jobul full time, arata acelasi studiu.
 
Cei mai favorizati la capitolul acesta sunt persoanele care activeaza in zone precum jurnalism, graphic design, marketing, dar si IT sau servicii legate de sectorul financiar, spun realizatorii studiului.
 
Studiul a fost realizat in perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Sursa: incont.ro




 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]