80% dintre specialistii HR se asteapta la numeroase MODIFICARI legislative si sunt ingrijorati de frecventa schimbarilor

modificari legislativeschimbari legislatia munciispecialistii hr
80% dintre specialistii HR se asteapta la numeroase MODIFICARI legislative si sunt ingrijorati de frecventa schimbarilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca sase din zece (60%) specialisti de Resurse Umane (HR) sunt ingrijorati de frecventa schimbarilor legislative, iar o pondere si mai mare (80%) se asteapta, in 2024, la un numar la fel de mare de modificari legislative, precum in anii anteriori.
 
Aceste informatii reies din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat marti (n.n 9 iulie), conform Agerpres.
 
Potrivit cercetarii Romanian Software, intitulata "Strategii de HR in 2024: Conformitate legislativa si eficienta in salarizare si administrare de personal", in ceea ce priveste frecventa schimbarilor legislative in zona de HR, 29% dintre respondenti s-au declarat neutri si doar 10% nu au griji legate de acest aspect. Cu toate acestea, cei mai multi specialisti de Resurse Umane (60%) si-au exprimat ingrijorarea privind dificultatea de a implementa modificarile aparute in legislatie.
 
De asemenea, 80% dintre cei chestionati se asteapta la un numar similar de modificari legislative, in acest an fata de anii precedenti, in timp ce 13% au o opinie neutra, iar 6% sunt in dezacord.
 
Peste jumatate din totalul celor intervievati (55,1%) considera implementarea corecta a modificarilor legislative drept cea mai mare dificultate, indicand lipsa de resurse si claritate.
 
Concret, 53,1% subliniaza importanta respectarii termenelor legale, sugerand presiunea autoritatilor si necesitatea adaptarii rapide a proceselor interne. In final, 49,2% dintre acestia catalogheaza ca dificila bugetarea eficienta a resurselor umane, din cauza incertitudinii impactului legislativ asupra bugetelor si a dificultatii realizarii proiectiilor financiare.
 
Precizam si ca doar 38% dintre specialisti se simt increzatori in capabilitatile interne in fata legislatiei in continua schimbare. Mai mult, 32,5% recunosc lipsa angajatilor specializati necesari pentru a monitoriza, evalua si implementa aceste schimbari.
 
In viziunea expertilor din domeniu, o alternativa de adaptare in fata modificarilor legislative este formarea angajatilor din afara departamentului (23%).
 
Studiul Romanian Software a avut la baza raspunsurile reprezentantilor HR din 300 de companii romanesti, companii de toate dimensiunile, atat din Bucuresti, cat si din celelalte orase ale tarii.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificari legislativeschimbari legislatia munciispecialistii hr

Data aparitiei: 10 Iulie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

80% dintre specialistii HR se asteapta la numeroase MODIFICARI legislative si sunt ingrijorati de frecventa schimbarilor Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]