Migratia muncii: Plecati de la oras la sat, romanii devin antreprenori

27 August 2013
27 August 2013
Angajare si Concediereloc de muncadisponibilizarimediul ruralafacere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Multe dintre programele de formare profesionala nu par sa ii retina pe toti cei aflati in cautarea unui loc de munca. Incercarile repetate in acest sens ii fac pe unii sa isi piarda rabdarea si sa se mute in mediul rural unde incep afaceri in agricultura, informandu-se de unii singuri cu privire la ce implica o astfel de afacere.

HotNews.ro prezinta cazul unui barbat dintr-un sat din Dambovita care a ramas fara locul de munca dupa ce firma de becuri la care lucra a inceput sa aiba pierderi financiare si a facut disponibilizari. Traiul la oras necesita costuri mai mari decat viata la tara astfel ca acesta, ca multi altii aflati intr-o situatie similara, a decis sa se intoarca la tara, in casa parintilor sai si a decis sa cultive legum. In 2012 s-au mutat in mediul rural peste 150.000 de romani, aminteste aceeasi sursa.

In 2011 - ultimul an pentru care INS ofera informatii-, migratia neta interna in mediu rural a fost de 30.000 de oameni. Au plecat din mediu rural 130.000 de oameni si au venit sa locuiasca acolo 160.000 de oameni. Din cei plecati, o parte se duc la munca in strainatate, altii pleaca in urma casatoriei, iar altii isi incearca norocul in marile orase, in speranta gasirii unui loc de munca, informeaza HotNews.ro

    Cel mai mult s-a plecat din judetele Vaslui, Hunedoara, Olt si Botosani.

    Tinerii intre 20-34 ani au fost cei mai mobili (valoarea maxima a fost de 48.200 persoane pentru grupa 20-24 ani), dupa varsta de 35 ani nivelul schimbarilor de domiciliu fiind mult mai redus, cu tendinta evidenta de scadere la persoanele varstnice (60 ani si peste).

    Numarul cel mai mare de persoane care si-au schimbat domiciliul s-a consemnat la grupa de varsta 30-34 ani (19.100 persoane) pentru barbati si la grupa de varsta 20-24 ani (32.400 persoane) pentru femei

    Din cele 278.000 persoane in varsta de 14 ani si peste care si-au schimbat domiciliul, 40,7% erau absolventi ai invatamantului liceal.

Sursa: Hotnews.ro




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]