Castigatorii concursului organizat de Legislatia Muncii in 2 martie

05 Martie 2012
05 Martie 2012
concurs legislatia munciicriterii evaluarecodul munciisanctiuni salariaticastigatori concurs
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Asa cum va amintiti, in data de 2 martie am dat startul seriei noastre de concursuri prin care va oferim nenumarate premii. Primul concurs organizat de noi a avut ca premiu lucrarea PDF: Evaluarea performantelor prin feedback 360º.


Va reamintim, mai jos, care erau intrebarile, dezvaluind totodata si raspunsul corect:

 
1. Criteriile de Evaluare trebuie obligatoriu sa fie introduse in Contractul de Munca sau in Regulamentul Intern?

Raspuns corect:                                                                                                                               
Nu. Regulamentul intern este un act unilateral al angajatorului, care tot unilateral il poate modifica oricand, cu simpla consultare a salariatilor. Contractul individual de munca este un act bilateral, fiecare clauza constituind obiectul unui acord bilateral. in plus, legea prevede faptul ca in contractul individual de munca vor fi precizate criteriile de evaluare profesionala aplicabile in firma, deci ele vor trebui precizate expres.
 
Clauza contractuala privitoare la criteriile de evaluare a salariatilor face parte din randul celor esentiale si obligatorii, facand asadar obiectul obligatiei de informare pana cel mai tarziu la momentul incheierii contractului individual de munca.

 
2. Conform Codului Muncii, Angajatorul poate sanctiona un salariat care refuza sa semneze actul aditional de modificare a criteriilor de evaluare?
 
Raspuns corect:                                                                                                      
In nici un caz. Legea nu are in vedere in mod expres aceasta ipoteza, dar tinand cont de regulile generale aplicabile in acest caz, doar acordul salariatului poate conduce la modificarea uneia dintre clauzele contractului de munca.
 
Unul dintre principalele avantaje ale managementului prin obiective il constituie faptul ca permite salariatului cunoasterea de la inceput a asteptarilor angajatorului in ceea ce il priveste. Ideea fundamentala este simpla: salariatul nu trebuie niciodata surprins, nici in cazul aplicarii unei sanctiuni disciplinare (deoarece i s-a adus la cunostinta regulamentul intern) nici in cazul unei concedieri pentru necorespundere profesionala (deoarece a fost informat cu privire la criteriile de evaluare aplicabile in firma) nici in cazul unei disponibilizari din motive economice (deoarece a fost informat din timp, prin reprezentantii sai, cu privire la situatia economica si financiara a firmei).


CASTIGATORII vor fi contactati prin e-mail in vederea acordarii premiilor.


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]