Care sunt drepturile personalului autoritatilor si institutiilor publice?

DiurnaDelegareDetasaredrepturi personalinstitutii publiceindemnizatia de deplasare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul personalului autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de finantarea acestora, drepturile personalului, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precumsi in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se stabilesc:

1) pentru deplasarile in localitate sau in afara localitatii, potrivit anexei la H.G. nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare;

2) pentru deplasarile in strainatate, potrivit H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturinsi obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare.

In ce priveste indemnizatia de deplasare in tara, mentionam ca aceasta categorie de personal are dreptul la o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea numai daca delegarea/detasarea are loc intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca.

Cuantumul indemnizatiilor de delegare si detasare se actualizeaza prin ordin al Ministerului Finantelor, in functie de evolutia preturilor de consum la produsele alimentare, in cazul in care rezulta o crestere mai mare de 10% a acestora.

Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport  din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare. In cazul in care delegarea are o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se  acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

Daca persoana delegata/detasata in perioada delegarii sau detasarii isi pierde temporar capacitatea de munca, beneficiaza, pe timpul incapacitatii, pe langa indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, atat de indemnizatie de delegare sau detasare, cat si de decontarea cheltuielilor de cazare. Persoana respectiva nu primeste aceste drepturi in cazul internarii in spital sau al parasirii localitatii, cu exceptia celei detasate, care isi pastreaza dreptul de cazare si pe timpul spitalizarii.

In situatia in care delegarea sau detasarea unei persoane expira in ziua de vineri sau intr-o zi care preceda o zi de sarbatoare legala, si persoana ramane in localitatea respectiva, in interes personal, inca cel mult 48 de ore, conducerea unitatii poate deconta costul transportului la inapoiere. Pentru zilele respective, persoana in cauza nu beneficiaza de decontarea cheltuielilor de cazare si de indemnizatia zilnica de delegare sau de detasare.



NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
DiurnaDelegareDetasaredrepturi personalinstitutii publiceindemnizatia de deplasare

Data aparitiei: 20 Iunie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Care sunt drepturile personalului autoritatilor si institutiilor publice? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]