Inca doua zile LIBERE platite pentru bugetari, in vacanta de iarna. Cand vor relua munca?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
21 Octombrie 2024
21 Octombrie 2024
Mara Dobrin
Mara Dobrin
zile libere bugetarizile libere ianuarie 2025 bugetarivacanta de iarna bugetari
Inca doua zile LIBERE platite pentru bugetari, in vacanta de iarna. Cand vor relua munca?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru salariatii care lucreaza in institutii publice, in contextul in care vacanta de Craciun si Revelion s-ar putea prelungi. Conform unei HOTARARI privind stabilirea zilelor lucratoare pentru care se acorda zile libere, altele decat zilele de sarbatoare legala, pentru anul 2025, acestia ar putea fi liberi si pe 3 ianuarie, dar si pe 2 mai 2025.

Hotararea publicata in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii prevede ca:

"Art. 1. — (1) Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 3 ianuarie si 2 mai 2025 se stabilesc ca zile libere.

(2) Pentru recuperarea zilelor de munca stabilite ca zile libere potrivit alin. (1), institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025, potrivit planificarilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecarei autoritati si institutii publice.

(3) Pentru munca prestata potrivit alin. (2) nu se acorda timp liber corespunzator."

 

Bugetarii nu vor lucra pe 3 ianuarie 2025


Desigur ca aceste vesti nu pot fi decat imbucuratoare pentru cei care lucreaza la stat, avand in vedere ca, daca aceasta HOTARARE devine lege, acestia se vor intoarce la munca de abia pe 8 ianuarie 2025 (miercuri).

Reamintim ca zilele de 6 si 7 ianuarie sunt deja zile libere platite, conform legislatiei in vigoare, iar in 2025 vor pica luni si marti.

Concret:

6 ianuarie - Boboteaza (luni)
7 ianuarie - Sfantul Ioan Botezatorul (marti)...vezi calendarul zilelor LIBERE 2025 AICI >>>


Zile libere pentru bugetari in 2025


Asa cum se poate vedea mai sus, bugetarii vor lucra pentru acest timp liber, prelungindu-si programul de munca, conform conditiilor stabilite de Hotarare. 

De asemenea, mentionam ca aceste prevederi nu se aplica pentru in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in ziua de 3 ianuarie si 2 mai 2025 si nici participantilor in aceste procese.

GHIDUL practic 17 tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal, in care gasiti solutii complete si argumentate impecabil pentru orice problema care poate aparea la gestionarea unui concediu. Indiferent ca este vorba despre un concediu medical, de ingrijitor, de risc maternal, de acomodare, de odihna, fara plata etc. – aflati raspunsul dorit AICI >>>

In fiecare an, pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucratoare pentru care se acorda zile libere, zile care preceda si/sau care succeda zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, prevazute la alin. (1), precum si zilele in care se recupereaza orele de munca neefectuate, conform art. 139 din Codul Muncii.

Hotararea de mai sus, aflata in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, NU este inca in vigoare, trebuie adoptata de catre Guvern si publicata in Monitorul Oficial pentru a produce efecte.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]