Necesitatea modificarii salariului prin intermediul actului aditional

Regulamentul internCodul munciicontractul individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problema:
Exista posibilitatea de introducere a etapelor de crestere salariala aplicabile in baza rezultatelor evaluarii performantelor individuale in contractul individual de munca (CIM)?

Solutia specialistului:

Elementele obligatorii ale contractului individual de munca sunt enumerate la art. 17 din Codul muncii. Astfel, potrivit art. 17 lit. c), contractul de munca va contine salariul de baza, alte elemente constitutive la veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul.

Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.
Conform art. 162 alin. (2) din Codul muncii, salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat. Salariul astfel negociat se inscrie in contractul individual de munca. Prin urmare, in contractul individual de munca se inscrie salariul negociat intre angajator si salariat. Asadar, daca salariatul si angajatorul au negociat un salariu de baza de x lei, acesta se va inscrie in contractul individual de munca. De asemenea, daca pe langa salariul de baza au fost negociate sporuri, indemnizatii si alte adaosuri, in contractul individual de munca vor fi mentionate si acestea astfel cum au fost negociate.

Unul dintre elementele registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) il constituie, conform art. 3 alin. (2) lit. g) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile ulterioare, salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca. Astfel, dintre elementele salariului, in registrul general de evidenta a salariatilor se inregistreaza salariul de baza lunar brut si sporurile astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Criteriile, procedura de evaluare si rezultatele evaluarii vor fi mentionate in Regulamentul intern (art. 242 lit. i) din Codul muncii republicat.
Pe parcursul executarii contractului individual de munca orice modificare a elementelor acestuia se poate efectua prin act aditional.

In concluzie, orice modificare a salariului asa cum a fost inregistrat in contractul individual de munca si in registrul general de evidenta a salariatilor se va face prin act aditional.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Regulamentul internCodul munciicontractul individual de munca

Data aparitiei: 10 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Necesitatea modificarii salariului prin intermediul actului aditional Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]