Plata drepturilor salariale in cazul detasarii

24 Iulie 2012
24 Iulie 2012
Codul munciidetasareasalariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: Un salariat este detasat la o alta societate pe o perioada de 12 luni (avand adresa de solicitare de la firma X), iar drepturile salariale se achita de firma noastra. Salariatului i s-a intocmit Decizie de detasare, iar firmei care a solicitat detasarea i s-a transmis adresa cu raspuns afirmativ.
Intrebare: Daca introduc detasarea in Revisal, CIM se suspenda. CIM fiind suspendat nu mai putem efectua drepturile salariale. Cum este corect d.p.v. juridic?

Raspuns: Detasarea este reglementata de Art 45- 47 Codul muncii, si reprezinta actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, prin dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. Contractul individual de munca, se suspenda pe toata durata detasarii, conform art. 52, alin. (1), lit. d).

In ceea ce priveste drepturile salariale cuvenite angajatului, Codul muncii prevede ca acestea vor fi platite de catre angajatorul in favoarea caruia s-a dispus detasarea, cf. art. 47, alin. 1. Totusi salariatul are dreptul la plata cheltuielilor de deplasare (transport), precum si la o indemnizatie de detasare, care vor fi platite de angajatorul care a dispus detasarea.

Indemnizatia de datasare nu intra in sfera de calcul a impozitului pe profit si nici a contributiilor sociale obligatorii, nu se declara in formularul 112.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la intocmirea DOSARELOR DE PERSONAL ale salariatilor!


Neprezentarea dosarului sau lipsa documentelor sunt vizate de ITM!

1. Ce este, asadar, acest dosar?
2. Ce documente trebuie sa cuprinda?
3. De ce sunt inspectorii ITM atat de interesati de el?
4. Cum va protejati de amenzile foarte dure?

Raspunsurile in ghidul practic: Dosarul personal al salariatului »

Explicatii, lamuriri si raspunsuri profesioniste oferite pe loc! Rezerva aici >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]