Obligatiile fiscale declarate la 25 mai nu sunt considerate restante pana pe 25 iunie

Isabela Alexe
Isabela Alexe
09 Iunie 2020
09 Iunie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
obligatii fiscale 25 maideclaratii fiscale 25 iunieobligatii fiscale restante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Mirela Calugareanu, a precizat recent ca obligatiile fiscale pe care le-au declarat contribuabilii la data de 25 mai nu sunt considerate restante pana pe 25 iunie, data dupa care se aplica regimul normal de administrare fiscal.
 
"Nu, aceasta categorie de obligatii fiscale nu este considerata ca fiind restanta. Mai mult decat atat, in data de 27 aprilie Guvernul Romaniei a adoptat o reglementare in acest sens prelungind efectele actului normativ de baza pana la data de 25.06.2020. Pana la aceasta data aceasta categorie de obligatii fiscale nu este considerata restanta, nu se calculeaza obligatii fiscale accesorii si nu se declanseaza procedurile de executare silita. 
 
Dupa data de 25.06.2020 intram in regimul normal de administrare fiscala a acestor creante fiscale. Adica se reiau procedurile de executare silita, se reia calculul accesoriilor si obligatiile fiscale dupa data de 25.06 dobandesc caracter de obligatii fiscale restante, desigur daca nu se aplica optiunea de a apela la o facilitate fiscala cum ar fi de exemplu esalonarea la plata a obligatiilor fiscale", a spus Mirela Calugareanu, la o dezbatere organizata de PwC Romania, potrvit Agerpres, intrebata fiind daca in perioada 25 mai - 13 iunie contribuabilii nu achita obligatiile fiscale pe care le-au declarat la data de 25 mai, pe aceasta perioada ele sunt declarate restante si produc accesorii.
 
Conform aceleiasi surse, in primele patru luni ale anului incasarile brute au fost mai mari decat cele realizate anul trecut.
 
"In primele 4 luni, veniturile bugetare au inregistrat o usoara contractie. Ma refer la incasarile nete. Tinand seama insa de faptul ca nivelul rambursarilor de TVA in primele patru luni ale anului curent s-a situat la 9,9 miliarde de lei comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent cand s-au rambursat 6 miliarde de lei rezulta un plus de 3,1 miliarde de lei. Ceea ce doresc sa pun in evidenta este faptul ca in aceste prime patru luni ale anului 2020 incasarile brute din fericire au fost superioare cu circa 2 miliarde incasarilor inregistrate in anul precedent", a declarat Mirela Calugareanu, informeaza Agerpres.
 
Totodata, conform sursei citate, in aceste prime patru luni ale anului 2020 sumele declarate de contribuabili la bugetul general consolidat au inregistrat o crestere de peste 9%, ce creeaza un potential insemnat de incasare in perioada urmatoare.
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]