Zero taxe pe salariul minim si eliminarea poverii fiscale

zero taxe salariu minimeliminare taxe salariu minimprogram guvernare usr
Zero taxe pe salariul minim si eliminarea poverii fiscale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zero taxe pe salariul minim si eliminarea declaratiilor fiscale inutile sunt doar 2 dintre propunerile USR pentru programul de guvernare. De asemenea, in document se au in vedere si automatizari astfel incat sa fie evitata depunerea de declaratii fiscale de catre contribuabili, atunci cand autoritatile statului detin deja informatiile necesare.
 
Reducerea impozitarii muncii si "Zero taxe pe salariul minim", avand in vedere ca statul roman promoveaza o politica a supraimpozitarii, in viziunea USR-istilor:
 
"Reducerea impozitarii muncii prin aplicarea "Zero taxe pe salariul minim". Statul desfasoara o politica antimunca prin supraimpozitarea salariilor. Povara fiscala pe salariile mici este in Romania printre cele mai mari din Europa. De aceea, avem cea mai ridicata rata de saracie in munca din toata Europa. Munca la negru sau la gri a prins o amploare semnificativa tocmai din cauza acestei politici gresite. Propunem implementarea programului de guvernare cu un sector - pilot in care sa fie aplicat principiul zero taxe pe salariul minim", specifica programul de guvernare USR, conform Agerpres.
 
Implementarea acestei masuri care elimina taxele pe salariul minim ar fi ianuarie 2022.
 
In programul de guvernare USR se mai poate remarca "Flexi-munca si sprijin pentru munca in pandemie".
 
"Introducerea contractelor de munca multiflexibile, care permit angajatorilor si angajatilor sa decida individual conditiile in care un angajat isi desfasoara activitatea, ce vor permite salariatilor sa realizeze un echilibru mai bun intre viata de familie/personala si locul de munca. Formele alternative de flexi-munca pe care le propunem sunt: adaptarea programului de lucru, partajarea locului de munca,
comprimarea saptamanii de munca, impartirea atributiilor intre mai multe persoane, continuarea schemei Kurzarbeit".
 
Linie dedicata de asistenta in pandemie pentru angajatori si angajati
 
Sprijin si pentru angajatorii IMM-uri, ONG-uri si institutii pentru asigurarea normelor de igiena, securitate in munca prin o linie telefonica 7/7; 
 
O pagina de intrebari si raspunsuri actualizat in timp real pentru interpretarea si aplicarea schimbarilor actelor normative si restrictiilor din pandemie, cat si pentru consilierea angajatilor asupra drepturilor si responsabilitatilor lor.
 
Protectie sociala si munca legala in domeniul serviciilor
 
Finalizarea unui cadru legal simplificat in domeniul serviciilor, prin acordarea de tichete de munca pentru lucratorii sezonieri, zilieri, personalul de menaj si ingrijire si bone. Se va largi baza de colectare a contributiilor si impozitelor si a beneficiarilor cu cel putin 30.000 de beneficiari (care vor angaja lucratori casnici) prin intermediul tichetelor de munca; cel putin 60.000 de lucratori casnici/prestatori care vor presta servicii prin ntermediul tichetelor de munca.
 
Legea dialogului social si implicarea partenerilor sociali
 
Actualizarea legii dialogului social si redefinirea sectoarelor economice pentru a facilita posibilitatea negocierilor colective, digitalizarea si transparentizarea dosarelor de reprezentativitate pentru partenerii sociali, intalniri lunare ale Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social (CNTDS) si invitarea partenerilor sociali, cu rol consultativ, in sedintele CNSU.
 
Pachet de debirocratizare pentru angajatori
 
Un pachet de debirocratizare actualizabil semestrial prin dialogul cu reprezentantii angajatorilor, cu masuri ca mutarea contractelor de internship in Revisal de la AJOFM, posibilitatea digitala de acces al contractelor de munca la punctul de lucru, debirocratizare accesului angajatorilor la obtinerea stimulentului de angajare si transparentizarea prin raportari lunare a resurselor disponibile si a timpului mediu de alocare a lor, in parteneriat cu ministerul economiei.
 
Un nou Revisal avansat, platforma electronica de evidenta a salariatilor din Romania (Revisal), interconectata cu alte baze de date publice, capabila sa urmareasca traseul profesional al absolventilor institutiilor de invatamant si competentele dobandite prin formare, la care sa aiba acces individual orice cetatean pentru a verifica contractele sale de munca precum si plata contributiilor de catre angajatori".


Va invitam la Video - Conferinta Nationala ReviSal!
 
Transpunerea noilor modificari legislative in Revisal
Codul muncii, Legea microintreprinderilor, Telemunca, Digitalizare, detalii AICI >>> 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada!
Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Scapati instantaneu de stresul
intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea pe stick „Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz” gasiti TOT!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zero taxe salariu minimeliminare taxe salariu minimprogram guvernare usr

Data aparitiei: 18 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Zero taxe pe salariul minim si eliminarea poverii fiscale Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]