In domeniul relatiilor de munca, amenzile au fost de 454.500 de lei, din care 290.000 de lei pentru munca la negru.
Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii au facut o propunere de cercetare penala pentru un angajator din Bihor, la care s-au descoperit 73 de persoane fara forme legale de angajare.
In total, au fost sanctionati 104 angajatori.
In domeniul SSM, s-au aplicat amenzi de 97.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 45 de evenimente care, dupa cercetarile pe care inspectorii de munca le efectueaza, vor fi incadrate sau nu ca accidente de munca.
In domeniul SSM au fost sanctionati 204 angajatori.
Portal Codul Muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
"Debutam in 2016 cu rezultate saptamanale care arata ca angajatorii nu constientizeaza si nu evalueaza suficient riscurile la care sunt expusi angajatii. Munca la negru ramane un fenomen dar eforturile inspectorilor de munca sunt concentrate pe diminuarea acestuia. Intentionam dezvoltarea cooperarii transfrontaliere cu inspectori de munca ai inspectiilor teritoriale din tarile vecine si din fiecare schimb de experienta cream un exemplu de buna practica.", a precizat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat, conform comunicatului de presa dat publicitatii de Inspectia Muncii.