Asa cum se arata intr-un raport realizat recent in ceea ce priveste nivelul de motivare al angajatilor romani, ar mai trebui efectuate modificari in ceea ce priveste sistemul de management din cadrul companiilor atunci cand vine vorba de acordarea de bonusuri si aplicarea masurilor coercitive.
Mai mult decat atat, un management aplicat in mod riguros ar face ca diferentele dintre angajatii din tara si cei care pleaca in strainatate sa se diminueze considerabil. Cei care fac recrutari in domeniu considera ca Romania inregistreaza un deficit de manageri eficienti.
Deoarece sistemul de acordare a bonusurilor nu este clar si nu este intotdeauna aplicat in mod corect sau sustinut, motivatia angatului roman este cat se poate de redusa prin comparatie cu cea a salariatilor din alte tari. In plus, aceasta neconsistenta si lipsa de disciplina in ceea ce priveste functionarea si desfasurarea activitatilor in cadrul companiei face ca angajatul sa fie mai putin eficient. In paralel, si sistemul de penalitati ar trebui sa fie aplicat la fel de riguros ca si cel de acordare a recompenselor materiale.
Asa cum considera expertii in campul muncii, performantele in cadrul companiilor sunt obtinute atunci cand exista si un sistem de recompense, dezvoltat in functie de contributia fiecaruia la rezultatele organizatiei. In plus, ar trebui create posibilitati de dezvoltare si promovare pentru angajati. Se considera totusi ca in prezent poate fi remarcata o schimbare de comportament in ceea ce priveste responsabilitatea asumata de angajati in ceea ce priveste productivitatea la locul de munca.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Orele suplimentare si munca in zi de repaus