Admitere pentru masurile privind continuarea activ

cumul pensie cu salariuvarsta de pensionareexcept cumul pensie cu salariu
Admitere pentru masurile privind continuarea activ
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
La jumatatea saptamanii in curs, proiectul care include masurile pentru continuarea activitatii de catre persoanele care indeplinesc conditiile de pensionare a primit raport de admitere, adoptat cu mai multe exceptii propuse de Ministerul Muncii. 
 
Aceste exceptii se refera la faptul ca parlamentarii sau cei alesi in functii publice locale, persoanele care beneficiaza de drepturi de autor, personalul didactic care nu mai are norma intreaga si care este platita in regim de plata cu ora, pensionarii incadrati in cadrul trei de invaliditate, membrii Academiei Romane, asistenti personali si persoane cu handicap -, potrivit carora cei care se afla in aceste categorii pot sa incaseze lunar pensia, dar si sa beneficieze in continuare, pana la 70 de ani, de salariul care deriva din continuarea relatiei de munca.
 
A fost astfel respins amendamentul propus de USR PLUS privind eliminarea sau restrictionarea numarului de exceptii.
 
"Amendamentul pe care noi l-am propus pentru eliminarea sau restrictionarea numarului de exceptii nu a intrunit numarul de voturi necesare, colegii de la USR PLUS au votat in sustinerea amendamentului de eliminare a acestor exceptii sau privilegii exceptionale pe categorii. Din pacate, in sala, avem mai multe grupuri politice, respectam opinia fiecaruia. Cel putin in privinta acestor exceptii, legea va trece mai departe cu raportul de admitere catre votul din plen si apoi catre Camera Deputatilor, care e for decizional, se va duce aceasta lunga lista de exceptii", a declarat, presedintele Comisiei pentru munca, Stefan Palarie, pentru Agerpres.
 
 
Acesta a amintit, totodata, ca proiectul face parte din reformele din domeniul muncii.
 
"Avem o populatie in imbatranire si in Romania, dar si la nivel european, avem o presiune din ce in ce mai mare, cu un deficit explicit asupra fondului de pensii, care trebuie sa ajunga in curand sa sustina un pensionar cu o persoana angajata activ, ceea ce o sa duca la un potential colaps, si atunci una dintre masurile pe care nu doar Romania, dar si statele europene le iau este aceasta prelungire a perioadei de activitate profesionala. In cazul Romaniei s-a optat pentru un scenariu al amanarii varstei de pensionare, voluntar, pentru ca el permite in acest fel ca o persoana sa-si amane varsta de pensionare dupa 65 de ani - desi este dreptul sau sa o faca - voluntar, pana la 70 de ani. De cand a intrat legea in discutie publica la Ministerul Muncii si apoi in Parlament, legea a deschis foarte multe intrebari, cum putem sa facem asta in mod corect, in asa fel incat sa ne asiguram ca ramane o persoana totusi capabila in continuare, nu doar doritoare, si care sa poata sa-si exercite functia la un nivel de productivitate acceptabil", a explicat Palarie, citat de aceeasi sursa.
 
 
De asemenea, acesta a amintit de cumul pensiei cu salariul, posibilitate inclusa in proiectul privind amanarea varstei de pensionare.
 
"Nu vorbim aici despre subiectul persoanelor care au muncit si ies la pensie la termen, la 65 de ani, dar discutam cu precadere despre o lege care, uneori indreptatit, a permis pentru anumite categorii profesionale ale statului sa se iasa la pensie inclusiv la 45 de ani. Paradoxul pe care l-am luat in discutie este ca avem astazi angajati care dupa varsta de pensionare raman ca salariati pe aceeasi functie pe care o aveau in acelasi minister, avand de fapt si salariu, dar si o pensie la care au ajuns in baza legii sa o poata ridica. Acesta este un subiect foarte delicat, pentru ca tine de elementul de echitate a legii pentru toti cetatenii", a declarat Stefan Palarie, citat de sursa amintita.

 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cumul pensie cu salariuvarsta de pensionareexcept cumul pensie cu salariu

Data aparitiei: 23 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Admitere pentru masurile privind continuarea activ Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]