Nu de alta, dar fericirea si productivitatea de la birou merg mana in mana si fac numai bine. Si noua ne face bine, si companiei ii creste cifra de afaceri si brandul are de castigat.
Toata lumea are de castigat cand angajatii sunt fericiti si productivi. Iata care sunt cele 7 strategii care iti transforma angajatii in masinarii de rezultate exceptionale. Combustibilul necesar: fericire si productivitate.
1. Gaseste-ti misiunea! Daca esti pompier, treaba este tare simpla. Misiunea ta este sa salvezi viata oamenilor implicati in incendii.
Daca esti manager HR, misiunea ta este sa ii ajuti pe angajati sa isi gaseasca misiunea, sa ofere maxim de productivitate, sa isi dezvolte viata profesionala cu rezultate exceptionale.
Oricare ar fi profesia ta, gaseste motivul pentru care serveste si altor persoane, nu doar tie, prin salariul de la sfarsit de luna.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
40 Modele de Regulament Intern
Vinzi carti de contabilitate? Genial! Ajuti profesionisti sa isi desfasoare munca 100% corect. Realizezi proteze dentare de ultima generatie? Te ocupi de ingrijirea persoanelor varstnice sau poate ca esti translator? Fiecare profesie are o misiune proprie. Este responsabilitatea ta sa o gasesti si sa o valorifici.
2. Asigura-te ca faci pasi importanti in progresul tau profesional. Daca stagnezi, iti garantam de la bun inceput ca nu ai nicio sansa sa iti asiguri productivitatea si fericirea. Este nevoie ca fiecare zi sa treaca asa cum iti doresti, cu semnificatie, cu obiective indeplinite, cu agenda alaturi si cat mai multe sarcini folositoare pentru ziua urmatoare.
3. Accepta provocarile profesionale pentru ca sunt singurele oportunitati prin care iti poti forta frontierele dezvoltarii profesionale! Daca ramai in acelasi cerc al activitatilor de rutina, nu vei reusi sa ai prea multe zile fericite si nici prea productive nu vor fi.
Provocarile profesionale pot fi proiecte noi de care te temi intr-o anumita masura pentru ca necesita abilitati si competente noi. Le vei castiga in timp si asta este perfect.
4. Incepe ziua in forta. Asculta muzica buna, citeste cateva citate motivationale. Intra in atmosfera pentru o zi de lucru de exceptie.
5. Tine-te la curent cu tot ce se petrece important in domeniul tau de referinta. O camera neaerisita este un loc in care nu poti petrece prea mult timp. Vei simti nevoia sa iei o gura de aer si acest lucru este doar o chestiune de timp.
Asa ca mergi la conferinte, citeste carti din domeniu, urmareste pe retelele profesionale de socializare autoritati din domeniu. Sfaturile si recomandarile lor sunt precum o gura mare de aer proaspat.
6. Termina ce ai inceput si incepe cu sarcinile pe care le consideri a fi cele mai dificile. Cum ar spune si Brian Tracy, incepe cu ce nu iti place si vei descoperi un nou sens al cuvantului productivitate.
7. Intretine o legatura exceptionala cu sefii si colegii tai. Relatia cu cei din jurul tau iti afecteaza modul in care muncesti si nivelul de productivitate de care vei da dovada.