Un manager din Romania castiga de 10 ori mai mult decat un subaltern

manager salariusalariu manager 2020companii multinationale salarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O diferenta salariala semnificativa se inregistreaza in Romania, cu precadere in cazul multinationalelor, atunci cand vorbim de manageri versus angajati. Chiar daca se poate considera o diferenta fireasca, in tari precum Germania, Elvetia sau Danemarca diferenta este de doar 1 la 3, astfel ca diferenta salariala este infinit mai mica decat in Romania. 
 
"Un manager castiga, sa spunem, nu stiu, 20.000 RON brutul, iar subalternul castiga 15.OOO RON brutul, cel senior. Daca ne referim acum la diferenta dintre ceea ce inseamna un entry-level si salariul unui director de top, diferenta este in continuare de 1 la 10. Se pastreaza in continuare printre tarile care au o diferenta cea mai mare intre salariile, sa spunem, muncitorilor si salariile directorilor", a declarat Alina Popescu, talent information solution leader, in cadrul companiei de HR Mercer, pentru Mediafax
 
Nivelul salarial pentru un manager ajunge insa aproape de cel al tarilor mai dezvoltate deoarece companiile multinationale considera cel putin Bucurestiul ca fiind aliniat altor capitale moderne.
 
"Salariile pe care le oferim pe piata din Romania pentru manageri si costul vietii, ma refer aici la cat trebuie sa platesti pentru chirie sau pentru un apartament, te ajuta sa ai mai multi bani, sa-ti ramana mai multi bani si sa ai de asemenea un trai decent. Pentru ca Bucurestiul, ca si oras, este destul de bine dezvoltat si deja aliniat cu capitalele din Europa Centrala", a explicat Alina Popescu. 
 
Argumentul care explica diferenta salariala ar fi, in opinia sursei amintite, deficitul de sefi din anii ‘90 cand multinationalele au inceput sa patrunda pe piata din Romania. Salariile platite initial pentru a gasi specialisti de top au fost mai mari decat in mod obisnuit, fapt care se reflecta si in prezent si care a dus la aceste diferente semnificative, un salariu pentru un manager de top incadrandu-se in Romania intre 5.000 si 15.000 euro net pe luna. 
 
"Romania este una din tarile din top in ceea ce priveste diferenta dintre salariul unui manager si un subaltern, sa spunem care doar ce-a patruns in organizatie. Pentru ca daca ne referim acum la un specialist senior, diferenta nu mai este atat de mare. Ceea ce-am constatat noi din ultimele analize salariale este ca salariul specialistilor care au experienta in organizatie, este din ce in ce mai aproape de ceea ce se ofera pentru manageri pe piata din Romania, mai ales daca vorbim de pozitii tehnice", explica Alina Popescu pentru Mediafax. 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
manager salariusalariu manager 2020companii multinationale salarii

Data aparitiei: 14 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Un manager din Romania castiga de 10 ori mai mult decat un subaltern Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]