PIB-ul UE ar putea creste cu 800 mld. euro pana in 2020

22 Februarie 2011
22 Februarie 2011
parlamentul europeanuniunea inovariilocuri de muncaindustriecercetare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii europeni de la comisia pentru industrie, cercetare si energie au afirmat ca Uniunea Europeana are nevoie de inovare pentru dezvoltarea competitivitatii, consolidarea pozitiei sale economice si abordarea provocarilor sociale ale secolului 21 (schimbarile climatice, resursele de energie, sanatatea si imbatranirea populatiei).

„Inovarea este o chestiune foarte importanta pentru viitorul UE“, a spus in cadrul audierii presedintele comisiei pentru industrie, cercetare si energie, germanul Herbert Reul de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat).

Astfel, a luat nastere proiectul intitulat „Uniunea inovarii”, care ar putea crea 3,7 milioane de locuri de munca.

Uniunea inovarii cere Uniunii Europene si statelor membre sa investeasca 3% din PIB in educatie, cercetare, dezvoltare si inovare pana in 2020. In aceste conditii PIB-ul ar creste cu 800 de miliarde de euro pana in 2025.

Proiectul presupune facilitati pentru mobilitatea cercetatorilor europeni, ameliorarea accesului la finantarea UE, inlaturarea barierelor din calea intreprinzatorilor care doresc sa aduca pe piata idei noi si o cooperare consolidata intre stiinta si afaceri.

Dr. Reinhold Achatz, vicepresedintele Siemens AG, a spus in cadrul audierii de la Parlamentul European ca Uniunea Europeana trebuie sa ia decizii mai repede si sa urgenteze implementarea acestora, sa reduca fragmentarea si complexitatea procedurilor. (Sursa: Parlamentul European)

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]