Numarul locurilor de munca, in SCADERE in ultimul trimestru al anului trecut. Ce se intampla cu criza fortei de munca in 2019?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
19 Februarie 2019
19 Februarie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
criza fortei de munca 2019criza fortei de muncanumar locuri vacante romanianumar locuri de munca vacante 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca au fost ocupate mai multe locuri de munca in ultimul trimestru al lui 2018, avand in vedere ca numarul mediu anual de locuri de munca vacante din economie a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 4.900 fata de trimestrul anterior, pana la 58.800.


Aceste informatii au fost date publicitatii de catre Institutul National de Statistica (INS) si este demn de mentionat ca, comparativ cu acelasi trimestru al anului 2017, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,07 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 4.100.

Reala problema in toata aceasta chestiune o reprezinta criza fortei de munca, care s-a intetit in ultimii 2 ani, astfel incat angajatorii romani au fost nevoiti sa apeleze la muncitori din exteriorul tarii, de exemplu.



Criza FORTEI de munca. In ce oras din Romania angajatorii au apelat la muncitori din India

Despre criza fortei de munca din Romania am mai discutat, iar cum in unele domenii aceasta se adanceste de la o luna la alta, se pare ca unii angajatori au inceput sa apeleze la forta de munca din tari mai putin dezvoltate, cum ar fi India.


Asa se face ca mai multe firme mari din Arad au inceput sa recruteze muncitori din India...citeste mai multe despre criza fortei de munca aici >>>

In trimestrul IV din 2018, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in alte activitati de servicii (3,35%), in administratia publica (2,86%) si in sanatate si asistenta sociala (2%).

In industria prelucratoare s-a concentrat circa o patrime din numarul total al locurilor de munca vacante (14.900 locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,26%, mai precizeaza INS.

Sectorul bugetar a insumat circa 29% din numarul total al locurilor de munca vacante.

Astfel, 7.900 locuri vacante se regasesc in administratia publica, 6.800 locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2.600 locuri vacante in invatamant

La polul opus, cele mai mici valori atat ale ratei, cat si ale numarului locurilor de munca vacante s-au regasit in industria extractiva (0,15%, respectiv 100 locuri vacante), concluzioneaza INS.


Sursa: INS


NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]