Personal necalificat si rata mare de rotatie a angajatilor - cele mai mari probleme din industria ospitalitatii

Isabela Alexe
Isabela Alexe
20 Iunie 2024
20 Iunie 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
fise de post horecaindustria ospitalitatii
Personal necalificat si rata mare de rotatie a angajatilor - cele mai mari probleme din industria ospitalitatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca, potrivit presedintei Camerei de Comert Elvetia-Romania (CCE-R) - Adriana Cioca, rata mare de rotatie a personalului, lipsa personalului calificat si stresul crescut reprezinta doar cateva dintre problemele cu care se confrunta industria ospitalitatii.
 
Aceste afirmatii au fost facute de catre presedinta CCE-R, la un eveniment de specialitate care a avut loc in data de 19 iunie, potrivit Agerpres.
 
Activati in sectorul HORECA? Aceste 17 modele de fise de post sunt concepute special pentru angajatii dvs.!
 
Le primiti gata redactate! Efort zero pentru dvs. si, in plus, eliminati riscul unor amenzi dure, detalii AICI >>>
 
Programele de formare si oportunitatile de avansare in cariera imbunatatesc abilitatile angajatilor si sporesc motivatia si loialitatea acestora. Cioca a mai afirmat ca angajatii acestei industrii au nevoie de servicii de munca adecvate si salarii competitive:
 
"Industria ospitalitatii se confrunta cu mai multe provocari. Rata mare de rotatie a personalului, lipsa personalului calificat si stresul crescut sunt doar cateva dintre problemele cu care ne confruntam. Pandemia COVID-19 a venit pe primul loc cu nevoia de a ne concentra pe bunastarea clientilor nostri, o alta provocare careia trebuie sa-i facem fata. Sprijinirea angajatilor nu este doar o obligatie morala, ci si o strategie inteligenta de afaceri. Angajatii motivati si multumiti ofera servicii de cea mai buna calitate, ceea ce duce la satisfactia clientilor si la succesul afacerii pe termen lung. Pentru a sustine capitalul uman, trebuie sa investesti in formarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor nostri. Programele de formare si oportunitatile de avansare in cariera nu numai ca imbunatatesc abilitati angajatilor, ci sporesc motivatia si loialitatea acestora. De asemenea, trebuie sa oferim servicii de munca adecvate, salarii competitive si pachete de beneficii atractive", a mentionat Adriana Cioca, la evenimentul "Sustinerea capitalului uman in industria ospitalitatii".
 
La randul sau, Ray F. Iunius, CEO, Winsed.swiss Education Group, a anuntat ca in toamna acestui an vor incepe cursurile programului postuniversitar "Strategic Hospitality Management", ajuns la a patra serie. Acesta este un proiect comun al Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE) si EHL Advisory Services (EAS), realizat cu sprijinul Winsed.swiss Education Group (WEG).
 
El a subliniat ca obiectivul programului este de a le imbogati competentele participantilor si de a le modela o mentalitate orientata spre performanta, necesare pentru a excela in roluri de management. Totodata, programul aduce o contributie semnificativa la dezvoltarea industriei ospitalitatii in Romania si nu numai.
 
Presedinta Camerei de Comert Elvetia-Romania a precizat ca Elvetia este recunoscuta la nivel global pentru excelenta in management-ul industriei ospitalitatii. Astfel, implementarea unor practici sustenabile dupa modelul elvetian poate aduce beneficii imense pe termen lung Romaniei, unde potentialul turistic este urias.
 
Potrivit acesteia, unul dintre obiectivele CCE-R este acela de a sustine parteneriatele academice si de a contribui la pregatirea viitoarelor generatii de manager in industria de ospitalitate.
 
"Incurajez toate persoanele din aceasta industrie interesate sa atinga nivelul cel mai mare de calitate, sa se inscrie in acest program. Sa inceapa practicand cu zambet si sa fie cei mai buni in ceea ce invata sa faca", a adaugat Adriana Cioca.

NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<

ARTICOLE SIMILARE

Personal necalificat si rata mare de rotatie a angajatilor - cele mai mari probleme din industria ospitalitatiiAfacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitate

Mai multe articole despre fise de post horeca

 

 

Atentie la legea pensiilor!

Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"
Noua lege a pensiilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la legea pensiilor!
Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]