Concediul de odihna neefectuat pana la solicitarea concediului pentru cresterea copilului. Cum se procedeaza

Isabela Alexe
Isabela Alexe
03 Octombrie 2017
03 Octombrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
concediu crestere copil 2017concediu maternitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca, La art. 15 din OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor se prevede ca dreptul la indemnizatia si concediu de ingrijire a copilului se stabilesc incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de maternitate.

Acest aspect este valabil daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data sau de la data depunerii cererii pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenul de 60 de zile mentionat.

Dar cum se procedeaza cand o persoana a intrat in concediu de crestere a copilului, dar a ramas cu zile de concediu neefectuate?

"Cand va putea intra in concediu ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani un cadru didactic titular, care are contract individual de munca pe perioada nedeterminata, care a avut urmatoarea situatie: 1. A fost in concediu medical pentru risc de sarcina din februarie pana in iunie 2017 inclusiv, perioada care a inclus 18 zile de concediu de odihna ale profesorilor (vacanta de primavara si perioada de dupa incheierea cursurilor in luna iunie);
2. In lunile iulie si august a fost in concediu de maternitate, perioada care a inclus 43 zile de concediu de odihna ale peorfesorilor (21 zile iulie si 22 zile august);
3. Concediu de maternitate se termina la inceputul lunii octombrie.
Astfel, cum trebuie sa procedam: sa-i platim doamnei concediul de odihna intrerupt de concediile medicale, dupa care sa intre in CIC sau va intra direct in CIC la incheierea celor 126 zile de concediu de maternitate?"
, se intreba cineva in cadrul PortalInstitutiiPublice.ro.



Pentru a lamuri situatia, precizam ca persoana in cauza poate sa intre in concediu crestere copil la expirarea concediului de maternitate. In acest caz, concediul de odihna neefectuat din cauza concediilor de natura medicala poate fi efectuat la o data stabilita printr-o noua programare, in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (3) din Ordinul nr. 5559/2011 si ale art. 145 alin. (5) din Codul muncii.


IMPORTANT! Exista si posibilitatea ca dupa incetarea concediului de maternitate (inceputul lunii octombrie) persoana in cauza sa beneficieze de zilele de concediu de odihna neefectuat si de indemnizatia corespunzatoare, urmand ca dupa efectuarea zilelor de concediu de odihna sa solicite concediu crestere copil.


In acest caz suspendarea contractului individual de munca pentru concediu crestere copil va interveni dupa expirarea perioadei de concediu de odihna.


Sursa: PortalInstitutiiPublice



NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]