Concret, daca sistuatia arestului la domiciliu impedica executarea contractului, atunci angajatorul poate suspenda pentru acest motiv contractul individual de munca al respectivului salariat.
Ce se intampla cu inregistrarile in Revisal pentru salariatii arestati la domiciliu?
"In situatia intervenirii arestului la domiciliul al unui salariat contractul individual de munca al acestuia se poate suspenda din initiativa angajatorului in temeiul art. 52 lit.c^1) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare. ", apreciaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.
Va amintim faptul ca suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Codul Muncii stabileste la art. 50 faptul ca orice contract individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
e) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
f) forta majora;
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
h) de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei. Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.