Conform art. 50 lit. b) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
In ceea ce priveste calculul indemnizatiei de concediu de odihna, potrivit art. 150 alin. (1) din Codul muncii, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
Alin. (2) al aceluiasi articol stabileste ca indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Intrucat in perioada concediului medical, contractul individual de munca este suspendat la calculul indemnizatiei de concediu de odihna nu se iau in considerare nici indemnizatia de incapacitate temporara de munca si nici zilele de concediu medical.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
In consecinta, indemnizatia de CO reprezinta medica zilnica a veniturilor din lunile ianuarie, noiembrie si octombrie exceptand indemnizatia de incapacitate temporara de munca si zilele in care salariatul a beneficiat de aceasta indemnizatie.
In ceea ce priveste modificarea legislatiei facem precizarea ca prin Legea 12/2015 s-au modificat urmatoarele articole: art. 16, art. 56, art. 92, art. 145 si art. 146 din Codul muncii. Articolele 145 si 146 vizeaza modificarea concediului de odihna.
Raspuns oferit de specialisti. Pentru acces la peste 17.500 de intrebari si raspunsuri oferit de experti, abonati-va la PortalCodulMuncii.ro AICI>>>>