Interdictia desfiintarii postului in cazul salariatelor aflate in CCC

Mara Dobrin
Mara Dobrin
10 Octombrie 2016
10 Octombrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cccconcediu crestere copil 2016concediu maternitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salariatele care sunt in concediul pentru cresterea copilului trebuie sa isi cunoasca toate drepturile care le survin in aceasta perioada.

Atat in cazul angajatelor, cat si al angajatorilor exista multe nelamuriri in ceea ce priveste aceasta perioada.

"O angajata s-a aflat in concediu de ingrijire copil dupa cum urmeaza: din martie 2013 pana in februarie 2014, cand a solicitat revenirea anticipata la locul de munca. Dupa 7 luni lucrate, pleaca din nou in concediu maternal iar apoi in concediu ingrijire copil cu cerere pana la 2 ani, perioada care s-ar implini in 18 decembrie 2016", conform unui angajator care a scris specialistilor de la PortalCodulMuncii.


Ce se petrece in cazul in care o angajata se intoarce mai repede la locul de munca, dar ramane din nou insarcinata si pleaca in concediu? Angajatorul e obligat sa o primeasca inapoi?


Potrivit art. 25 din OUG 111/2010 angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului, iar dupa cum era de asteptat, perioada de acordare a CCC se stabileste de comun acord cu angajatul.

Salariata, pe durata cat are dreptul la concediu pentru cresterea copilului, poate reveni oricand in unitate si poate reintra oricand in concediu.

Pe durata concediului de crestere a copilului, locul de munca al acesteia nu putea fi desfiintat si nici ocupat de o alta persoana decat cu contract de munca incheiat pe durata determinata respectiv, pana la revenirea titularului de post, conform Codului Muncii.

Salariata poate intra in concediu de maternitate din nou, dupa cei 2 ani de CCC. Aceste situatii nu sunt rare, asa ca angajatorii trebuie sa stie cum sa procedeze.


Mai multe detalii poti citi pe PortalCodulMuncii.


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]